Srijeda, 28 Veljača 2024 08:29

Održan Dan sjećanja na poginule hrvatske branitelje pleterničkog kraja

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

PLETERNICA - U znak zahvalnosti i sjećanja na nestale, poginule i umrle hrvatske branitelje s područja Grada Pleternice, u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima u Pleternici položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Počast su odali roditelji i rodbina poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici Hrvatske vojske i policije te županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić i njen zamjenik Ferdinand Troha i gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić sa zamjenikom Domagojem Katićem.

U župnoj crkvi svetoga Nikole požeški biskup msgr. Antun Škvorčević predvodio je svetu misu za sve hrvatske branitelje iz Domovinskog rata. – Tradicija je da posljednje nedjelje veljače na poseban način oživimo spomen na sve one koji su braneći domovinu poginuli iz pleterničkog kraja. Činimo to i danas, željeli bismo da zaista, ne njihova imena nego oni ožive u nama, u našoj molitvi danas – istaknuo je biskup na početku mise.