Utorak, 07 Listopad 2014 15:39

Neposredni kontakt poslodavaca i nezaposlenih

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

7. SAJAM POSLOVA U POŽEGI  -

 POŽEGA – Sedmi po redu Sajam poslova Požega organizirao je Zavod za zapošljavanje Podružnica Požega kako bismo omogućili neposredni kontakt poslodavaca i potencijalnih zaposlenika i za poticanje nezaposlenih osoba u aktivnom traženju posla, radi stvaranja partnerstva i suradnje svih dionika na tržištu rada. Sajam poslova mjesto je neposrednog kontakta poslodavaca i nezaposlenih osoba, mjesto pružanja informacija o mogućnosti zapošljavanja, obrazovanja i cjeloživotnog učenja. 

IMG 1675Sajmu su nazočili zamjenik gradonačelnika Požega Darko Puljašić, zamjenik gradonačelnika Pleternice Domagoj Katić, gradonačelnik Pakraca Davor Huška, a sajam je otvori požeški župan Alojz Tomašević. – Želim dobrodošlicu svima i poslodavcima i onima koji su u potrazi za poslom. Želja nam je da vama koji ste završili školovanje pomognemo u potrazi za poslom. Mnogi će danas od vas i ja vam to želim, pronaći svoje radno mjesto ili ideju kako se zaposliti, kako se samo zaposliti – poželio je župan Tomašević.

 Nezaposlene osobe i tražitelji zaposlenja na sajmu su imali mogućnost uspostaviti direktnu komunikaciju s poslodavcem, osobno se predstaviti i ostaviti svoj životopis, prikupiti informacije o IMG 1676poslodavcu te o njegovim trenutačnim, ali i budućim potrebama za zapošljavanjem, procijeniti vlastite kompetencije u skladu za zahtjevima poslodavaca i informirati se o mogućnostima obrazovanja i usavršavanja na području županije.

 Svi sudionici Sajma po riječima ravnateljice Marije Užar mogli su se upoznati s mjerama aktivne politike zapošljavanja, potporama za zapošljavanje, samozapošljavanja, i obrazovanja, koristiti računalni program na štandu zavoda „Moj izbor“ prilikom samoprocjene interesa za profesionalnim usmjerenjem, informirati se o sezonskom zapošljavanju na moru u sezoni 2015. i kroz EURES portal upoznati se sa mogućnosti zapošljavanja na europskom tržištu rada.

 Lokalno partnerstvo za zapošljavanje

 U sklopu Sajma održana je i završna konferencija projekta „Lokalno partnerstvo za zapošljavanje protiv lokalnih problema nezaposlenosti“ IMG 1663koji se financirao iz Europskog socijalnog fonda a provodio ga je požeški Područni ured HZZ. Kroz projekt je dizajniran vizualni identitet Lokalnog partnerstva za zapošljavanje i slogan „Ljudi su zlato Zlatne doline“.