Ponedjeljak, 17 Studeni 2014 20:38

General Ante Gotovina zapalio svijeću za Vukovar

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

GENERAL GOTOVINA U PLETERNICI  -

PLETERNICA – Večeras poslije 18 sati grad Pleternicu je posjetio general Ante Gotovina te sa građanima, braniteljima i gradonačelnicom Antonijom Jozić zapalio svijeću u spomen na herojski grad Vukovar, ispred gradske kuće i podno spomenika hrvatskim braniteljima. Zadržao se i u neformalnom razgovoru s građanima koji su željeli generalu stisnuti ruku i fotografirati se s njim. Gotovina je bio na sahrani svom prijatelju u Orahovici pa je na povratku ispunio dano obećanje gradonačelnici Jozić da će posjetiti Pleternicu i zapaliti svijeće za Vukovar.

- Večer uoči dana kada je pao Vukovar mi u Pleternici imamo tradiciju u sjećanje na žrtve Vukovara 1991. godine paliti lampione duž naših ulica i kod našeg spomenika palim braniteljima. Izuzetno nam je drago što se odazvao na naš poziv da zastane u Pleternici i pridruži se paljenju lampiona u našem gradskom središtu. General je izrazio želju i da svijeću zapali podno našeg spomenika za branitelje. U kratkom druženju susreo se s građanima koji su ga vrlo rado dočekali – kaže gradonačelnica Jozić koja dodaje da je general vrlo rado razgovarao s građanima, a da je Pleterničanima to bila izuzetna čast. S generalom Antom Gotovinom prvi puta se susrela ovog ljeta na proslavi dana grada Benkovca i ostala je zadivljena kako je jednostavan i pristupačan čovjek, a to je pokazao i u Pleternici.

 General Gotovina je u pitanju novinara kako komentira puštanje Vojislava Šešelja iz Haga, odgovorio da nema poseban komentar o tome, jer mi smo pobjednička vojska, mi smo pobjednici iz toga rata, a da se sa drugom stranom ne želi previše baviti i opterećivati. Mi trebamo kročiti dalje, kaže general Gotovina.