Četvrtak, 29 Siječanj 2015 13:11

Za menadžere poslovnog razvoja 240 tisuća eura

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POTPISAN UGOVOR O SURADNJI TRI GRADA NA EU PROJEKTU -

 POŽEGA – Grad Požega je nositelj, a grad Velika Gorica i razvojna agencija SI-MO-RA sisačko-moslavačke županije su partneri na projektu „Menadžeri poslovnog razvoja“ koji financira EU, a ukupne vrijednosti 240 IMG 2498tisuća eura. O zajedničkoj suradnji danas su u gradskoj vijećnici potpisali ugovore požeški gradonačelnik Vedran Neferović, velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić i Antonija Džomba iz SI-MO-RA-e.

Ciljna skupina ostvarit će se u ove tri županije a krajnji korisnici će biti start-upovi i poslovni subjekti, obitelji i prijatelji članova ciljne skupine na područjima ove tri županije.

– Opći cilj projekta je doprinijeti povećanju zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih mladih visokoobrazovanih osoba, poboljšanje postojećih potencijala mladih dugotrajno nezaposlenih, stvaranje inovativnih modela za samozapošljavanje. Posebna pozornost će se posvetiti suradnji lokalnih poduzetnika i projektnog tima, jer je to prepoznato kao najuspješniji model razvijanja po mjeri usluge za domaće tržište rada – istakao je dr. sc. Mario Šostar, voditelj Ureda za europske projekte grada Požege, koji smatra da će se provođenjem ovog projekta na taj način doprinijeti ostvarenju povećanja IMG 2497poduzetničkih kompetencija i stvoriti mogućnosti za pružanje i razvoj poslovne suradnje u novoosnovanim Uredima za razvoj poslovanja koji će se osnovati u partnerskim gradovima u sklopu projekta. Glavni cilj tih Ureda je ubrzanje razvoja lokalnih tvrtki kojima će ovi uredi pružati svu pomoć oko realizacije projekata besplatno.

- Ovo je projekt koji povezuje gradove i županije, a rezultat je našeg Ureda za europske projekte koji je i prošle godine dobio nekoliko projekata. Ovaj projekt je poveznica i za buduću suradnju koju ćemo intenzivirati između ova dva grada, koja će za sve nas u gradu Požegi biti dobra – rekao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović prilikom potpisivanja ugovora o suradnji na projektu.

Tekst: Vladimir Protić Foto: Vladimir Protić