Petak, 05 Lipanj 2015 12:18

Osigurati projekt i u idućoj školskoj godini

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

U PROJEKTU PETICA ZA DVOJE SUDJELOVALA 33 ASISTENTA U NASTAVI -

POŽEGA – Grad Požega s partnerima, OŠ Antuna Kanižlića, Dobriše Cesarića i Julija Kempfa kroz prošlu školsku godinu provodio je projekt „Petica za dvoje“ kroz koji je osigurao rad 33 pomoćnika u nastavi koji su radili s učenicima s poteškoćama. Taj projekt je poduprlo i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i financiralo ga s 1,4 milijuna kuna. Za 33-je mladih osoba to je značilo radni odnos kroz vrijeme provođenja projekta, školama potrebna pomoć u radu s djecom s poteškoćama, a najviše svakako upravo toj djeci, učenicima s poteškoćama koji su na taj način mogli sudjelovati u redovnom procesu nastave, a da ne zaostaju u napredovanju za ostalim učenicima.

Da bi im se zahvalili što su svojim angažmanom pomogli svima, u požešku IMG 1183Gradsku vijećnicu asistente u nastavi primio je požeški gradonačelnik Vedran Nefrović sa svojim zamjenicima Mariom Pilonom i Darkom Puljašićem.

- Zahvaljujem vam što ste bili pomoć koja je bila potrebna u pohađanju redovnog nastavnog programa u osnovnim školama u gradu. Drago mi je ako ste i vi na ovaj način barem malo pomogli sebi i svojim obiteljima. Kroz ovaj posao trebalo je iskazati više ljudskosti i topline, suosjećajnosti i pažnje, što možda nije ono temeljno u nekim drugim poslovima koji se manje rade s ljudima, a više s tehnikom – rekao im je gradonačelnik Vedran Neferović izražavajući svoju nadu da će se i u slijedećoj školskoj godini provoditi ovaj uspješan projekt. Nadu u projekt i slijedeće godine izrazio je i pročelnik Ureda za europske integracije dr. sc. Marko Šostar koji je najavio da se čeka raspisivanje natječaja za koji je spremna prijava projekta. Kako su već svi prošli potrebnu edukaciju i imaju sada i iskustvo u radu s djecom, kod prijave na projekt svakako će imati prednost.

Tekst/foto: Vladimir Protić