Četvrtak, 11 Lipanj 2015 11:50

Susret s građanima na Ciglani i Prauljama

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GRADSKI ČELNICI OBILAZE MJESNE ODBORE -

POŽEGA - Nastavljajući obilazak požeških Mjesnih odbora, gradski su čelnici posjetili 01062015 003Mjesne odbore Ciglanu i Praulje, susrevši se s tamošnjim predsjednicima te članovima vijeća MO, ali i brojnim mještanima.

Gradonačelnik Vedran Neferović i njegovi zamjenici Darko Puljašić i Mario Pilon obišli su tako neke odrađene radove u proteklom razdoblju na tim područjima, poput sanacije pješačke staze na mostu koji spaja Orljavsku i Ulicu Pavla Radića, uređenja dječjega igrališta između gornjega dijela Radićeve i Hanžekovićeve ulice te jednu od najvrjednijih lanjskih investicija financiranih u cijelosti iz gradskoga proračuna – Schwartzovu ulicu.

Gradski su čelnici tom prigodom posjetili i Zelenu ulicu u kojoj će se ove godine raditi nogostup te Ulicu dr. Matije Kožića, čiji će stanovnici ovoga ljeta dobiti desetljećima čekani asfalt. Ulica će uz novi asfalt i nogostup biti i probijena na Varelovac.

08062015 025Budući da isti problem muči i mještane iz donjega dijela Hanžekovićeve ulice (spoj prema Ulici Varelovac) te nešto novije Dragmanine ulice, gradonačelnik je okupljenim mještanima kazao kako u ovoj godini rješavanje tih njihovih problema nije planirano, jer za to jednostavno nema novca, a kao jedan od glavnih razloga naveo je odluku Vlade RH o drukčijoj raspodjeli poreza na dohodak zbog čega će gradski proračun ove godine ostati bez 6-7 milijuna kuna izvornih proračunskih sredstava.

- Ako smo lani u ovom dijelu gradu asfaltirali Schwartzovu ulicu, a ove ćemo godine Kožićevu, nagodinu bismo mogli konačno riješiti i taj spoj iz Hanžekovićeve prema Varelovcu, odnosno i Ulicu Ervine Dragman. Dakle, svake godine po malo, jer moramo misliti i na druge gradske dijelove, kako bismo doista mogli ravnomjerno razvijati grad, što nam je želja i cilj – kazao je gradonačelnik Neferović okupljenim mještanima Praulja.

Tekst/foto: Vladimir Protić