Četvrtak, 17 Rujan 2015 17:26

Građanima omogućeno odvojeno prikupljanje i recikliranje otpada

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GRAD PAKRAC OPREMA RECIKLAŽNO DVORIŠTE -

 PAKRAC - Gradonačelnik Grada Pakraca, mr. sc. Davor Huška, potpisao je sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Ugovor o neposrednom sufinanciranju nabave komunalne opreme za opremanje reciklažnog dvorišta u Pakracu. Vrijednost predmetne komunalne opreme iznosi 243 tisuće kn, a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira 80% ukupne vrijednosti, odnosno 194 tisuće kn, dok je preostali dio iznosa osiguran u gradskom proračunu.

 - Grad Pakrac nastavlja sa stvaranjem uvjeta za odvojeno prikupljanje otpada. Pozivamo naše sugrađanke i sugrađane da nam se već u svojim domovima pridruže u nastojanju da u što većoj mjeri razdvajamo otpad, recikliramo ga i iskoristimo, te na taj način što manje zagađujemo svoj okoliš – istakao je gradonačelnik Huška.

 Komunalna oprema nabavljena je putem Komunalca d.o.o. Pakrac: kontejner za stare baterije, kontejner za stare lijekove, PEHD kontejner za zauljenu ambalažu, mobilnog eko-skladišta za kemijski otpad i stara ulja, kontejner za stara ulja, kontejnera za stare akumulatore, kontejner za flourescentne cijevi, pet otvorenih metalnih kontejnera, tri zatvorena metalna kontejnera i preše balirke snage prešanja 20 tona.

Tekst: Vladimir Protić Foto: pakrackilist.hr