Četvrtak, 22 Listopad 2015 10:23

Pavelić: "Naš projekt „Sat istine“ uvesti u sve škole Hrvatske"

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

BRIGADIR U MIRU KREŠIMIR PAVELIĆ IZABRAN ZA DOPREDSJEDNIKA UDVDR HRVATSKE -

POŽEGA – Na izbornoj skupštini najbrojnije braniteljske udruge UDVDR na razini cijele Hrvatske, na prijedlog udruga podružnica s područja Požeštine za dopredsjednika je izabran brigadir u miru Krešimir Pavelić. On je i do sada bio vrlo aktivan u organizaciji UDVDR na području grada Požege i Požeško-slavonske županije.

- Predložen sam i izabran zbog mog rada u UDVDR proteklih desetak godina, a dobio sam povjerenje za dopredsjednika jednoglasno. No to nije samo moja zasluga, nego i svih onih koji su doprinijeli da UDVDR Požeško-slavonske županije bude najpoznatija udruga. To je svakako i zbog programa i predavanja o Domovinskom ratu s kojim smo ušli u osnovne i srednje škole na našem području „Sat istine“. Sada u ovoj najbrojnijoj udruzi branitelja proisteklih iz Domovinskog rata koja je na naš ponos depolitizirana, koja se bavi pravima i zaštitom branitelja, to nam je interes bez obzira na boju i stranačku pripadnost. To je jedan od najjačih naših aduta i zbog toga smo vjerojatno i najbrojnija udruga, sa dosta socijalnih aktivnosti. Ja ću se zalagati za taj socijalni dio, a nastojat ću da se ovaj naš projekt za osnovne i srednje škole prenese na cijelu Hrvatsku. Napravit ćemo program koji će biti jedinstven za cijelu Hrvatsku, kako bi mogli za budućnost ostaviti iza sebe jedan trag. To je važno jer to je projekt koji ćemo predložiti za nivo cijele Hrvatske – kaže Pavelić koji smatra da braniteljska populacija ima problem koji se provlači cijelo vrijeme i koji ima cijelo društvo, a to je zapošljavanje branitelja, djece poginulih branitelja.

- Osim tih problema nastojat ću se uključiti na način pronalaženja i prepoznavanja tih zajedničkih problema koji imamo mi branitelji. Zajedno s društvom moramo naći način provoditi zakon o zapošljavanju koji se na jedan način se ne provodi i pronalazi se uvijek puno rupa da se ne provede – zaključuje Pavelić.

Tekst: Vladimir Protić Foto: arhivska fotografija (Krešimir Pavelić)