Četvrtak, 22 Listopad 2015 17:00

Druga Mini knjižnica na Sportsko rekreacijskom centru uz sportska borilišta

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

GRADSKA KNJIŽNICA POŽEGA POSTAVLJA MINI KNJIŽNICE U GRADSKIM ČETVRTIMA -

POŽEGA – Požeška Gradska knjižnica i čitaonica ove godine ima iznimno vrijedne rezultate u promoviranju čitanja i širenja dostupnosti knjiga na području Požeštine. Osim što su otvorili tri knjižnična stacionara u općini Jakšić, Velika i Kaptol postavljaju i mini knjižnice u gradskim četvrtima. Lijepo ukrašene kućice s knjigama koje je oslikala slikarica Snježana Mekić Delić postavljene su u Babinom Viru uz Dječje igralište, a druga je postavljena uz šetalište kraj rijeke Orljave neposredno uz Rekreacijskii centar i sportska borilišta.

- Knjige su namijenjene svim čitačima i onima koji to žele postati, djeci, mladima, odraslima, strancima, turistima, šetačima, putnicima,a sve knjige su besplatne. – Uzmi knjigu koju želiš pročitati a u kućicu stavi knjigu koju si pročitao i više ti ne treba. Učini knjigu dostupnu svima – rekla je na maloj svečanosti otvorenja Mini knjižnice, Mirjana Franculić, voditeljica Matične službe knjižnice.

Sljedeća će biti postavljena u Parku kraj rijeke Orljave uz spomenik Nikole Tesle. Mini knjižnice postavljaju se uz pomoć Zaklade Slagalica iz Osijeka i grada Požege, koji se obvezao osigurati još nekoliko lokacija na gradskim površinama. – Ova Mini knjižnica će sigurno pomoći našim sugrađanima da dođu brže i lakše do knjige. Tu prekrasnu stvar grad Požega podržava i ako treba dat ćemo još deset lokacija u gradu Požegi. Pozivam sugrađane, dođite i čitajte – istakao je dogradonačelnik Darko Puljašić.

Mini knjižnica je otvorena a desetak učenika Ekonomske škole je posudilo knjigu iz kućice i pročitalo svima po jedan ulomak, od romana, putopisnih eseja, ozbiljne rasprave, citata iz Ustava RH, pa do recepta za ukusni kolač.

Tekst/foto: Vladimir Protić