Ponedjeljak, 26 Listopad 2015 14:44

Raspisan natječaj za 25 novih stipendija

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

POŽEŠKO SLAVONSKA ŽUPANIJA UKUPNO STIPENDIRA 69 STUDENATA -

POŽEGA – Prošle godine Požeško-slavonska županija je odobrila 25 novih stipendija a tako će biti i ove godine, jer se otvara novi natječaj na koji se mogu prijaviti svi redovni studenti. Ukupno je prošle godine za stipendiranje izdvojeno oko 420 tisuća kuna.

- Ove godine ponovno ćemo raspisat natječaj za 25 novih stipendista, a stipendija iznosi 600 kuna mjesečno. Nismo smanjili sredstva u proračunu, a bio bih sretan da možemo za te namjene izdvojiti i veća sredstva. No već slijedeće godine u rebalansu ćemo svakako povećati taj iznos i broj. Pronaći se dodatna sredstva za veći broj studenata. To je dobro i smatramo da je to potpora roditeljima i studentima. – istakao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji je dodao da županija od prošle godine sudjeluje i u financiranju obveznog predškolskog odgoja, sa 175 tisuća kuna. Taj program financiraju i općine i gradovi, a njime je obuhvaćeno 863 djece, a provodi se u dječjim vrtićima i školama gdje nema vrtića. Župan je najavio i uskoro natječaj za programe u kulturi, za koje se udrugama za provođenje njihovog programa izdvaja 300 tisuća kuna. Prijavljivanjem na natječaj udruge će moći ostvariti pravo na ta sredstva, a bez programa neće moći biti financirane.

- Natječaj će biti raspisan već sutra, na županijskim stranicama, trajat će dva tjedna, a da bi olakšali prijavu budućim stipendistima priložit će obrasce koje treba popuniti u prijavi. Natječaj za programe kulture bit će raspisan do kraja tjedna – istakla je pročelnica za društvene djelatnosti dr. sc. Vesna Vlašić.

Tekst/foto: Vladimir Protić