Utorak, 27 Listopad 2015 12:00

Gradonačelnik primio svjetsku dizajnericu Juliju Cassim

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PROJEKT DIZAJNA ZA INKLUZIJU NAMIJENJEN JE NEZAPOSLENIM OSOBAMA S INVALIDITETOM -

POŽEGA - Gradonačelnik Vedran Neferović primio je Juliju Cassim profesoricu na Institute of Technology u Kyotu, svjetski poznatu dizajnericu, koja će zajedno s osobama s invaliditetom raditi na razvoju pilot proizvoda. Radi se o tzv. inkluzivnom dizajnu, projektu koji u partnerstvu s Gradom Požegom i Udrugom "MI" u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom provodi British Council u Hrvatskoj uz financijsku potporu Europske unije.

DSC 0471- Zadovoljstvo mi je da se jedan ovakav projekt realizira u Gradu Požegi, posebno što se radi o našim građanima s posebnim potrebama, koji se uključuju, ne samo što stječu znanja i vještine, nego postaju na jedan način konkurentni u okviru svojih mogućnosti i otvaraju nove perspektive osobama s posebnim potrebama – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović, pozdravljajući dolazak dizajnerice Julije Cassim sa suradnicima.

Projekt dizajna za inkluziju namijenjen je nezaposlenim osobama s invaliditetom u cilju promicanja društvene uključenosti osoba s invaliditetom i povećanja njihovih mogućnosti zaposlenja. Bit će organizirane višednevne radionice u kojima će profesionalni će dizajneri surađivati s osobama s invaliditetom na razvoju novih, tržišno zanimljivih proizvoda, oslanjajući se na postojeće iskustvo, vještine, sklonosti i interese osoba s invaliditetom, ali i razvojne potencijale i strateške prioritete Požeško-slavonske županije. Radionice će rezultirati izložbom pilot proizvoda za široku javnost, uključujući i potencijalne poslodavce i investitore u izložene proizvode. Ukupna procijenjena vrijednost projekta je 144,000.00 eura, pri čemu Europska unija financira projekt u iznosu od 94 posto.

Tekst/foto: pozega.hr