Srijeda, 28 Listopad 2015 14:29

Sa 300 tisuća kuna u projekte lovačkih društava

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ŽUPANIJA RASPISALA NATJEČAJ ZA SUFINANCIRANJE RAZVOJA LOVSTVA -

POŽEGA – Požeško-slavonska županija donijela je odluku i raspisala natječaj za sufinanciranje natjecaj Page 1projekata Lovačkih udruga, lovnih zakupnika i svih udruga koje se bave lovstvom.

– Želja i namjera županije je da se u prostoru i kroz lovstvo potakne razvoj županije, poljoprivrede i turizma. Želimo svima koji se bave lovstvom i lovo zakupnicima lovišta pomoći u uređenju soba za boravak lovaca, dodatnih ležaja i infrastrukture za boravak gostiju. Te projekt bi županija sufinancirala i ove godine s 300 tisuća kuna, a mogu se na natječaj javiti svi oni zakupci koji uredno plaćaju lovozakupnine za svoja lovišta. Svi koji se žele baviti lovnim turizmom trebaju svoje projekte prijaviti do 30. studenog, a do kraja godine dobit će isplaćena sredstva za dobre projekte – istakao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Kako saznajemo od Branka Grgića, samostalnog referenta za lovstvo županije, lovačke udruge su zainteresirane i već imaju pripremljene projekte. 

natjecaj Page 2Zainteresirao je mnoge uspješno proveden prošlogodišnji natječaj i društva koja imaju pozitivno iskustvo i koja su već uredila svoje smještajne kapacitete u lovačkim kućama i spremno očekuju lovce iz drugih krajeva, ali najviše iz inozemstva. 

Županija iz tog razloga planira osnovati i Turističku agenciju preko koje bi dovodili lovce u naš kraj, a dosta pozitivnih primjera ima o boravku lovaca iz Velike Britanije, Italije i drugih zemalja. Požeško-slavonska županija s svojim planinama ima idealna lovišta sa svim vrstama divljači, ima 24 lovačka društva sa 1200 lovaca i idealna je za višednevni organizirani lov.

Tekst/foto: Vladimir Protić