Četvrtak, 29 Listopad 2015 12:35

Cesta od 900 metara za seljane, vinogradare i lovce

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

MJEŠTANI MITROVCA DOBILI NOVI ASFALTNI PUT KROZ SELO -

MITROVAC – Selo Mitrovac, prvo je naselje koje se naslanja na grad Kutjevo, u srcu kutjevačkog vinogorja, IMG 5146iznad sela prostiru se desetci ha vinograda, a u selu ima i nekoliko vinskih podruma sve poznatijih i priznatijih malih vinara. Iako grad Kutjevo od 6. mjeseca nema prihoda u proračunu zbog velikog povrata poreza građanima po novom Zakonu o porezu na dohodak, svoja obećanja dana na izborima mi uredno izvršavamo, kaže gradonačelnik Josip Budimir, prilikom obilaska radova na asfaltiranju ceste u naselju Mitrovac.

– Uz pomoć županije i ŽUC-a izvršavamo naše planove, jer na području grada Kutjeva mi moramo pružiti ljudima osnovne uvjete za život, a to su ceste, kanalizacije, vodoopskrba, nogostupi. Nadam se da ćemo u buduće moći takve stvari više financirati i iz gradskog proračuna, te projekata financiranih iz EU.

IMG 5151- Ovdje se radi o prometnici lokalnog karaktera koja je pod upravom ŽUC-a, dužine 900 metara. Investicija je nešto preko milijun kuna, jer je bilo nešto zahtjevnijih tehničkih rješenja. Postavljena je i betonska obloga u kanalima s jedne i druge strane zbog erozije i velikog uzdužnog pada. Širina kolnika je 4 metra, a debljina asfalta je 6 cm. Na osnovu naše tehničke dokumentacije na javnom natječaju najpovoljniju ponudu dala je tvrtka Niskogradnja Jurčak koja će evo za tri dana završiti u potpunosti izgradnju ove ceste – istakao je Mijo Jozak, ravnatelj ŽUC-a.

Radove na asfaltiranju obišao je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji daje punu potporu ravnomjernom razvoju cijele županije, pa tako i u cestogradnji i modernizaciji cesta. IMG 5162– Ovo je predivan prostor kutjevačkog vinogorja, i ponosan sam što možemo reći da će i ovaj prostor dobiti spoj na glavnu cestu Kutjevo-Požega. Osim mještana sela ovu cestu koristit će i svi koji odlaze u svoje vinograde, ali i naši prijatelji lovci koji ovdje imaju svoje strelište. sada će u svim uvjetima moći doći do svog strelišta, a i to strelište ćemo u budućnosti proširiti za dobrobit svih. Drago mi je da je to jedna od točki našeg plana koju smo izvršili, a tako će biti i u budućnosti – dodaje župan Tomašević.

Tekst/foto: Vladimir Protić