Petak, 30 Listopad 2015 10:59

Zadovoljni učinjenim i suradnjom s gradom Požega

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GODIŠNJI SASTANAK VIJEĆA MJESNOG ODBORA I STANOVNIKA DRŠKOVACA -

DRŠKOVCI – Slijedeći dobru tradiciju koju su uveli prije nekoliko godina, Vijeće Mjesnog odbora Drškovci na kraju građevinske sezone upriliči sastanak sa svim stanovnicima na koji pozovu gradonačelnika Vedrana Neferovića i njegove zamjenike. Uz analizu što je sve učinjenu na području Drškovaca u toj godini, u razgovoru sa svim građanima saznaju se novi prijedlozi i problemi s kojima se stanovnici suočavaju, te se lakše pripremi i plan za sljedeću godinu.

Željko Begović, predsjednik MO već duži niz godina, iznio je sve što se u selu napravilo, ali i što nisu uspjeli riješiti, unatoč nastojanju i MO i grada Požega koji je imao razumijevanja za sve njihove probleme, posebno ističući problem nogostupa kroz cijelo naselje.

- Zahvalni smo Gradu Požegi što nam je ove godine pomogao oko provođenja zacrtanih aktivnosti u selu, posebno oko nastavka uređenja mjesnoga doma koji je danas doista jedan lijepi objekt kakvim bi se ponosila i veća mjesta od Drškovaca – rekao je Begović dodajući da su naselje u kojemu ima 70-ero djece koja svakodnevno idu u školu do igrališta i kreću se kolnikom na kojemu je i puno vozila koja prometuju. Sreća je do sada što nisu imali stradanja, te apelira da se što prije krene rješavanje problema nogostupa, dok nije netko od djece stradao, a to nema cijenu.

- Grad Požega će vas pratiti i dalje. Ovisno o proračunskim mogućnostima, rješavat ćemo, postupno, svake godine po malo preostale probleme i vaše prioritete u Drškovcima. Ova godina, nažalost, zbog dobro vam znanih razloga, i Vladine odluke o drukčijem načinu obračuna poreza dohodak, ostali smo bez značajnih sredstava u proračunu, nismo mogli odraditi sve zacrtano u gradu, pa tako ni kod vas. No, siguran sam da će iduća godina po tom pitanju biti puno bolja. Na našu pomoć uvijek možete računati – istakao je gradonačelnik Neferović koji je na sastanak došao s dogradonačelnikom Mariom Pilonom.

Tekst/foto: Vladimir Protić