Utorak, 03 Studeni 2015 14:36

Novo uređene pleterničke ulice dobivaju zelenilo i drvored

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TISKOVNA KONFERENCIJA U NOVOM KRUŽNOM TOKU U PLETERNICI  -

PLETERNICA – Upravo na križanju ulica Kralja Zvonimira i Eugena Podupskog koje su ovo ljeto potpuno modernizirane i uređene, gdje je sada prometno raskrižje riješeno velikim kružnim tokom, pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, sazvala je tiskovnu konferenciju za medije. Grad je nakon asfaltiranja prometnice i nogostupa krenuo u uređenje zelenih površina i sadnje drvoreda.

IMG 5557 - Nakon obnove tri ulice grad Pleternica je stekao i preduvjete da uredi zelene površine na svom području. Ovih dana sadi se rekordan broj sadnica ikada posađenih u jednom gradu u Požeško-slavonskoj županiji. Ove jeseni posadit će se 299 sadnica lipe, jasena i liquid ambara, za što je utrošeno 160 tisuća kuna iz gradskog proračuna. S ovim sadnicama u protekle dvije godine posadili smo preko 500 stabala, jer grad Pleternica uistinu želi postati zeleni grad – istakla je gradonačelnica Jozić, dodajući da zeleni gard postaju i kroz energetsku obnovu objekata u gradu, kroz korištenje obnovljivih izvora energije, trenutno se gradi treća solarna elektrana na zgradama javne namjene, izgradnjom male hidrocentrale, te zaštitu okoliša. 

Sva sadnja drveća usuglašena je sa strukom, a osim ove dvije ulice na zapadnom izlazu iz grada, drveće se sadi i na istočnom izlazu grada u ulici Matije Gubca, koja je također ovo ljeto u potpunosti rekonstruirana i dobila novi i moderni izgled. Predložena su stabla koja najbolje odgovaraju ovom podneblju, koja neće štetno djelovati na podzemne instalacije, a dat će ljepšu vizuru grada.

Tekst/foto: Vladimir Protić