Srijeda, 04 Studeni 2015 13:43

Posljednje četiri godine u bolnicu uloženo 30 milijuna kuna

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

OPĆA ŽUPANIJSKA BOLNICA POŽEGA DOBIVA NOVU MAGNETSKU REZONANCU -

POŽEGA – U Opću županijsku bolnicu uskoro dolazi novi aparat za magnetsku rezonancu, pa se tom prilikom uređuje i prostor gdje će se smjesti. Zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik zajedno sa saborskim zastupnikom Zdravkom Ronkom obišao je gradilište u požeškoj bolnici.

- U zadnje četiri godine u požeškoj bolnici učinjeno je puno, novi polivalentni digitalni rentgen, magnetska rezonanca, uskoro će doći i 32-slojni CT uređaj. Požeška bolnica obogaćena je nizom tehnoloških mogućnosti u ovim izuzetno teškim vremenima – rekao je Marijan Cesarik te dodaje kako je u posljednje četiri godine u požešku bolnicu uloženo preko 30 milijuna kuna.

Ravnatelj požeške bolnice Željko Glavić zahvalio se Marijanu Cesariku i Zdravku Ronku za sve što su napravili da bi požeška bolnica dobila jedan ovakav suvremeni aparat.
- Ovdje možemo vidjeti prostor koji se priprema za magnetsku rezonancu, sam aparat po planu, trebao bi doći 17. studenog, potom slijedi montaža, a aparat bi trebao početi raditi punom snagom polovicom prosinca ove godine. Vrijednost aparata je 11,2 milijuna kuna – rekao je ravnatelj Željko Glavić.

- Ovo je najveća magnetna rezonanca u Hrvatskoj i na neki način jedina magnetska rezonanca koju smo ove godine uspjeli pribaviti i to je posebno značajno jer je riječ o Požegi - izjavio je Zdravko Ronko te dodaje kako su sva sredstva za nabavku rezonance uspjeli izlobirati tako da ni jedna lipa nije izašla iz decentraliziranih sredstava bolnice.

Tekst/foto: Vanja Protić