Srijeda, 04 Studeni 2015 13:57

Nova investicija ambulanta oralne kirurgije

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

DOM ZDRAVLJA USPJEŠNO VRAĆA DUGOVE I STALNO INVESTIRA -

POŽEGA – Dom zdravlja prije nekoliko godina bilježio je gubitke u poslovanju i imao velike gubitke, kaže direktor Darko Puljašić, no od kada se promijenilo upravljanje Dom zdravlja vraća svoje dugove, cijelo vrijeme investira u objekte, otvara nove ambulante, a ove godine posluje i s dobiti od 600 tisuća kuna. – Do sada smo u svim objektima, a na području županije imamo 16 objekata, uveli grijanje na plin, na 14 objekata izvršili zamjene stolarije i krovište, te energetski obnovili zgrade. Obnovili smo, osuvremenili i otvorili nekoliko novih ambulanti, a danas s ponosom otvaramo i ambulantu oralne kirurgije. Još prije pet godina pomogao nam je saborski zastupnik Franjo Lucić, koji je prihvatio naš plan da pošaljemo 7 osoba na specijalizaciju. Sada nam se sa specijalizacije vratila Ivana Botički, specijalista oralne kirurgije, te smo uz pomoć županije i župana Alojza Tomaševića opremili ambulantu oralne kirurgije u vrijednosti 600 tisuća kuna. trenutno nam je još šest liječnika na specijalizacijama – istakao je Puljašić, predstavljajući novu ambulantu opremljenu najnovijom tehnologijom i opremom. Dom zdravlja danas uz podršku županije ide u dobrom smjeru.

Čestitajući ravnatelju što je metodom dobrog gospodara ovaj Dom zdravlja stavio na noge, vratio financijske dubioze i uspješno investira, župan Alojz Tomašević je istakao. – Ravnomjerno se ulaže na cijelom području županije gdje Dom zdravlja djeluje, a obnovom i voznog parka podiže se spremnost za hitne slučajeve. Nadam se uskoro i vraćanje naše bolnice u okrilje županije, a sve za dobrobit naših građana, djelatnika i da bi zaustavili odljev mladih ljudi , jer sada je velika ponuda za odlazak zdravstvenog osoblja.

Do sada su pacijenti s požeško-slavonske županije za te usluge odlazili put Osijeka, Slav. Broda i Zagreba, a sada sve ortodonske i usluge oralne kirurgije mogu dobiti u svom mjestu. – Sada smo olakšali našim građanima i počeli smo s radom, na kirurškom liječenju zubi, kompliciranim vađenjima zuba, rad s rizičnim pacijentima, a radit ćemo i osobama s posebnim potrebama, posebno djecom s posebnim potrebama. Rješavamo i ekstrakcije i implantate. Takvih pacijenata ima veliki broj i svaki dan nam se javljaju novi pacijenti – istakla je dr. med. dent. Ivana Botički, specijalista oralne kirurgije, koja se nakon 3,5 godina specijalizacije vratila u Dom zdravlja Požega.

Tekst/foto: Vladimir Protić