Petak, 06 Studeni 2015 10:01

Zaposlen 41 pomoćnik u nastavi

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NOVI PROJEKT ŽUPANIJE „OBRAZUJMO SE ZAJEDNO“ -

POŽEGA – Požeško-slavonska županija provodi svoj novi projekt “Obrazujmo se zajedno” u kojemu je osigurala za 65 učenika osnovnih i srednjih škola s posebnim potrebama pomoć u nastavi. Kroz projekt je na godinu dana zaposlen 41 IMG 5769pomoćnik u nastavi, a u projekt je uključeno jedanaest osnovnih i dvije srednje škole. Svi pomoćnici u nastavi prošli su potrebnu stručnu edukaciju i obuku, te su počeli sa radom u školama. Povodom početka nastave sve ih je primio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, te im čestitao.

- Za ovaj projekt naša županija je aplicirala 1,7 milijuna kuna. Program kao takav ide a imamo i povratne informacije od prošle godine od roditelja djece s posebnim potrebama. Sigurno je to na dobrobit djece i pokazatelji govore da djeca postižu daleko bolje rezultate u učenju. Oni se u toku školske godine povežu tako da postanu i prijatelji, stvara se veliko povjerenje između djece i asistenata – istakao je župan Tomašević.

Projekt se provodi od 1. rujna 2015. godine do 31. kolovoza 2016. godine, a sredstva u iznosu od 1,7 milijuna kuna Županija je dobila kroz Europski socijalni fond, a projekt se provodi preko Razvojne agencije Panora. Cilj projekta je IMG 5770pružiti potporu uključivanju učenika s teškoćama u osnovnoškolske i srednjoškolske ustanove na području županije, kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješnu socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje, ali i zapošljavanje mladih nezaposlenih osoba kao pomoćnika u nastavi.

Tekst/foto: Vladimir Protić