Srijeda, 02 Prosinac 2015 10:33

Uz novog vijećnika dobili i dobitnike javnih priznanja

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

15. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA PLETERNICE -

PLETERNICA – Jedna od kraćih sjednica gradskog vijeća s tek sedam točaka dnevnog reda bila je 15. sjednica, koja je uz nekoliko odluka donijela i dobitnike javnih priznanja grada Pleternica koja će se dodijeliti u ponedjeljak na Svečanoj sjednici povodom Dana grada Pleternice.

Kako je nedavno vijećnik iz redova vladajućeg HDZ-a Mirko Štimac podnio ostavku, na sjednici je zamjenik vijećnika Josip Baltić iz HDZ-a položio prisegu i postao gradski vijećnik.

vijeće1Donesene su Odluke o sakupljanju i odvozu komunalnog otpada na području grada Pleternice, Odluka o izmjeni i dopuni 3. izmjene i dopune Prostornog plana grada Pleternice, Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuditelja kojem se povjeravaju poslovi održavanja javne rasvjete na području grada Pleternice i Zaključak o davanju suglasnosti na sklapanje Ugovora o osnivanju prava služnosti na javnim površinama.

Kao i uvijek na sjednicama Gradskog vijeća bilo je žustro, jer tada oporbeni vijećnici postavljaju brojna pitanja, koja često znaju uzburkati atmosferu. Tako smo iz pitanja koja se postavljaju gradonačelnici Antoniji Jozić saznali da koncert mate Bulića košta 26.000 kuna te da ga plaća Turistička zajednica grada Pleternice, da je mala hidrocentrala prošle godine imala dobit od svega 32.000 kuna pa vijećnik Milković sumnja da će se ta investicija brzo isplatiti.

- Predviđeni rok je šest godina – istakla je gradonačelnica Jozić.

Saznali smo i da gostovanje Dinama uglavnom pokrivaju sponzori, a ne gradski proračun, te da na kraju ostaje 100 tisuća kuna prihoda koji se usmjeravaju za rad omladinskog pogona NK Slavije. Saznali smo i da je Pleternički komunalac kupio objekte bivše trgovine građevinskog materijala Prša za 340 tisuća kuna i to na otplatu u ratama. Još uvijek se vuče i pitanje konačnog završetka ulice Eugena Podupskog, ali i žalbe građana na kružni tok na početku ulice.

Malo sarkastično je vijećnik Milković upozorio vijećnike da se dostojno ponašaju na proslavi Dana grada Pleternice, da se ne ponove prošlogodišnje nedolično ponašanje na domjenku.

Tekst: Vladimir Protić foto: (V.M. pleter-portal.hr)