Petak, 19 Listopad 2012 12:40

Požežani ekipno drugi

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

KUP HRVATSKE U MOTO CROSSU -

RAKOV POTOK - Vožena je prošle nedjelje utrka u moto crossu za Kup Hrvatske na stazi u Rakovom Potoku. Da su u samom vrhu moto crossa naši vozači koji voze za MK Požega Promet pokazali su osvajanjem drugog mjesta. Samo bod im je nedostajao da osvoje prvo mjesto, a time povećaju i izglede za osvajanje zlatne kacige, jer su već imali nekoliko pobjeda u posljednjih nekoliko godina.

Leo Pandžić je vozio u klasi MX open motor od 450 ccm i u konačnom poretku zauzeo 5 mjesto s 33 boda. – Staza je bila teška, i nakon kiše dosta blatnjava. Ja sam vozio dobro, no u prvoj trci mi je otpao mjenjač i ostao u 3 brzini tako da sam uz velike napore ostatak utrke vozio u toj brzini. U drugoj utrci sam s popravljenim mjenjačem popravio i svoj plasman, te došao do petog mjesta. Bez tog kvara zauzeo bih bolje mjesto pa tako popravio i ukupni poredak – ističe sa žaljenjem Leo, jer je osjećao da može bolje, no u takvim teškim uvjetima kvarovi na motoru su česti.

U klasi MX2 250 ccm dominirao je Matej Jaroš, osvojivši u obje trke 1. mjesto i pehar, a kao pobjedniku obje trke slijedio mu je i veliki pehar grada Samobora.

U toj klasi vozi i najmlađi od njih Roberto Šimunović koji je u ukupnom poretku zauzeo 6. mjesto. – U prvoj vožnji zauzeo sam 5. Mjesto, a u drugoj bio na putu da popravim plasman, no onda mi je puknulo kvačilo tako da sam na cilj stigao kao šesti. Nisam zadovoljan ni ovom cijelom sezonom ,jer dobro sam vozio, no nisam vozio sve utrke jer sam se nekoliko puta ozlijedio. U ovom sportu do ozljeda dolazi jako često – kaže Roberto, koji ne zna da li će voziti slijedeće godine, isto kao i Matej Jaroš koji mora zbog godina prijeći u višu klasu, jer neznaju da li će osigurati dovoljno sredstava za motore i odlazak na utrke. – Ovo je skup sport, a na utrke moraš doći s potpuno pripremljenim motorom što košta. Teško se dolazi do sponzora u ovoj krizi i vozim samo uz potporu roditelja, pa još neznam da li ću se moći spremiti za slijedeću sezonu – kaže malo tužnije Roberto, koji vozi nekoliko godina, prošao je sve niže klase, bio na postoljima i voli ovaj sport. U prvenstvu države je četvrti u moto crossu i 2. u supercrossu.