Srijeda, 15 Rujan 2021 15:42

19. Sportske igre Matice umirovljenika županije - ukupni pobjednik MU Kaptol

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

JAKŠIĆ - 19. Sportske igre Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije održane su pod domaćinstvom Matice umirovljenika Jakšić u pet disciplina. Natjecali su se u kuglanju, šahu, pikadu za žene i muškarce i beli, a ukupno je sudjelovalo oko 150 sportaša u natjecanjima, dok je ukupno bilo preko 200 sudionika. Sudjelovalo je 11 Matica umirovljenika iz pet općina i 5 gradova, a MU imaju i naselje Vetovo, te dvije MU u Brestovcu. Natjecanja su održana na nekoliko mjesta u Jakšiću, dok se kuglanje održalo na Gradskoj kuglani u Požegi.

Nakon cijelo dopodnevnog natjecanja dobili smo i pobjednike u pojedinačnoj kategoriji: Darko Zovko u kuglanju, Željko Pavlović, Miroslav Antonić, Ivica Tomić u šahu, Mica Rutkovski pikado žene, Ante Mikić pikado muški. Ekipni pobjednici u sportovima: kuglanje MU Orljava Brestovac, šah MU Kutjevo, pikado žene MU Kaptol, pikado muški MU Pleternica, bela MU Kaptol.

Sveukupni pobjednik je tako ove godine Matica umirovljenika Kaptol. Svi pobjednici su dobili priznanja u pojedinačnim kategorijama, pehare u ekipnim kategorijama i veliki pehar za ukupnog pobjednika koje je uručio predsjednik MU PSŽ Nediljko Nenadić.

Osim sportskih natjecanja, nakon svečanog ručka nastavljeno je druženje uz glazbu uz koju su veseli umirovljenici i zaplesali u dvorani Honda u Jakšiću.

Autor: Vladimir Protić