Četvrtak, 16 Rujan 2021 08:22

Trećeligaši odigrali 5. kolo

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

KUTJEVO – SLAVONAC 5:1

Kutjevo je dostojno svojim sugrađanima čestitalo Dan grada, uključio se i gradonačelnik Josip Budimir koji je postigao ovosezonski prvijenac pa će se uz zvuke Opće opasnosti imati što slaviti. Iskoristili su Zeleni izostanak do sada sjajnog vratara Slavonca Juraja Barukčića te do vrha napunili mrežu gostiju za koje je na golu debitirao tek 16-godišnji Filip Pavlinović. Deni Stojanac je pokazao da predstave iz prošle sezone nisu slučajnost, radio je velike probleme gostima i dva puta poentirao, a osim njega u slavljeničkoj pobjedi golovima su sudjelovali Marko Karačić, Marin Majetić i već spomenuti prvi čovjek grada, dok je počasni pogodak gostiju iz Bukovlja djelo Roberta Duspare.

– Utakmica u kojoj smo na najbolji mogući način čestitali našoj vjernoj publici dan grada. Od početka susreta smo dominirali u svim segmentima što govori i krajnji rezultat. Čestitke mojim momcima koji su pokazali da se može uz dobar pristup. Također čestitke korektnom gostu i djeliteljima pravde – izjavio je Marko Žigić, trener Kutjeva.

GRANIČAR – SLAVIJA 2:1

Županjci se polako ali sigurno vraćaju u normalu nakon užasnog otvaranja sezone. Pobjedom nad Slavijom ispravili su neke propuste i idu prema zoni gdje objektivno pripadaju. Slavija je s dosta problema i bolesti u momčadi dočekala ovaj susret, ostala praznih ruku iako ponovno nije razočarala. Jedini strijelac u prvom poluvremenu bio je Slaven Pejčić, dok je prednost Graničara početkom nastavka udvostručio Ivan Kovačević koji je tim golom praktično i odlučio pobjednika iako su Pleterničani već postali poznati po odličnoj igri u zadnjim minutama koju su i u Županji potvrdili golom Ivana Blatančića, no na njihovu žalost bilo je to prekasno za ozbiljniji napad na gostujući bod.

– Mislim da smo jako dobro parirali domaćinu, rekao bih da je to bilo u egalu s razlikom da su oni svoje dvije šanse na vrijeme iskoristili, mi svoje nismo. Čestitke domaćinu na zasluženoj pobjedi, nemam nikakvih zamjerki nakon utakmice prema ni jednoj strani – izjavio je Damir Bognar, trener Slavije.

SLOGA – SLAVONIJA 3:1

Kako smo u najavi pisali puno više toga za izgubiti su imali nogometaši Slavonije, porazom definitivno ispadaju iz nekakve ozbiljnije borbe za vrh 3. HNL čime se sezona već sada nakon ispadanja iz Kupa može proglasiti neuspješnom s obzirom na ambicije uoči nje. Naravno, serijom pobjeda ovo se može promijeniti, ali objektivno jedinstvena 3. HNL u sljedećoj sezoni je jako teško dostižna. Sloga je pak trebala jednu pobjedu da “oživi”, Pavišićev dječji vrtić sa čak 9 “bonus” igrača ponovno je pokazao dinamičnu partiju, zaista u Gradišci unatoč lošem bodovnom učinku u dosadašnjem dijelu sezone mogu biti vrlo zadovoljni, ovoliko mladih i potentnih igrača nema ni jedan trećeligaš, a da i tako mladi mogu do bodova pokazali su protiv Slavonije. Nikola Tomić bio je jedini strijelac u prvom poluvremenu, početkom nastavka s bijele točke poravnava Matej Peharda, da bi nakon toga slavlje Slogi donijeli Marjanovići, Tomislav je zabio za 2:1, a konačni rezultat postavio po treneru najbolji pojedinac susreta, 18-godišnji Marino.

– Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi. Više su željeli tu pobjedu nego mi, bili su konkretniji u završnici gdje mi nismo bili dobri u ovoj utakmici  – kazao nam je Dalibor Bognar, trener Slavonije.

3 hnl 5 kolo

Izvor; sportalo.hr