Ponedjeljak, 07 Ožujak 2022 09:17

Judo klub "Jigoro" Kutjevo ponovno osvaja medalje na turnirima

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

KUTJEVO - Kutjevačke judo heroine ponovo nastupaju i u najboljem svjetlu nas predstavljaju. Judo natjecanje se ponovo vratilo u Hrvatsku i samo podatak da je na natjecanju nastupilo 46 klubova s ukupno 570 natjecatelja govori koliko su takvi turniri potrebni i poželjni. Judo turnir "Turopoljska frka" održalo se u Velikoj Gorici a nastupili su klubovi iz cijele Hrvatske.

IMG 20220305 120318Naše predstavnice Ela Škopec, Ela Mijoković i Ivona Bošnjak nakon 4 mjeseca stanke od turnira pokazale su koliko su mentalno i fizičke spremne. Ivona Bošnjak, s četiri fantastične borbe, pokorila je svoju kategoriju i osvojila zlatnu medalju. Ela Škopec, u borbi za finale izgubila je od predstavnice Zagreba iako je vodila na bodove i kroz repasaž odličnim borbama uspjela je doći do brončane medalje. Ela Mijoković turnir je otvorila pobjedom, nakon toga uslijedio je poraz. Otvorila joj se prilika borbe za brončanu medalju, ali zbog manjka koncentracije u zadnjih 15 sekundi izgubila je borbu iako je također vodila od samog početka, i tako zauzela 5. mjesto.IMG 20220305 141900

 - Jako smo zadovoljni nastupom naših predstavnica. Znamo koliko je ovo bilo teško za njih, kad dugo ne nastupate, stvori se ona negativna trema koja vas „pojede“. One su pokazale svoju mentalnu snagu i svojim borbama potvrdile da radimo dobro i u pravom smjeru. Ovo nam je super smjernica i pokazatelj za nadolazeće državno natjecanje koje će se održati u Zagrebu krajem svibnja. Kod obje Ele nedostajalo je sportske sreće, ali sreća prati hrabre, mi ćemo u utorak analizirati njihove borbe, nastojati popraviti sve što nije bilo dobro i trenirati još više i bolje, i onda će i sreća biti na našoj strani - istakao je trener i voditelj ekipe na natjecanju Hrvoje Prevolšek.

1646551826919