Ponedjeljak, 14 Ožujak 2022 08:52

Održan 19. Kup grada Požege u gađanju samostrelom

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEGA - Streljački klub "Požega" po 19. put organizirao je Kup u gađanju samostrelom na 18 metara u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc povodom Dana grada Požege.

Na ovogodišnjem natjecanju nastupili su najbolji hrvatski samostreličari iz šest klubova iz Zagreba, Klanjeca, Krušljevog Sela, Ivanić Grada, Velikog Trgovišća i Požege.

Natjecanje je otvorio je zamjenik gradonačelnika Požege dr.sc. Borislav Miličević koji je poželio svima dobre rezultate.

U kategoriji kadeta prvo mjesto osvojila je Stela Čuk je (SD V. Trgovišće), drugi je bio Pavao Hac (SD V. Trgovišće), a treći Fran Županić (SK “Predionica” Klanjec).

U kategoriji juniora prvo mjesto osvojila je Karla Bartolović (SD V. Trgovišće), drugo mjesto osvojila je iva Popović Gecan (SK “Ivanić” Ivanić Grad), a treće mjesto osvojio je Petar Blagec (SK “Ivanić” Ivanić Grad)

U kategoriji žene prvo mjesto osvojila je Pereglin Valentina (SD Dubrava 1094), drugo mjesto osvojila je Sanja Komar (PGSD “Zagreb”), a treće mjesto osvojila je Mihaela Oborovečki (SD V. Trgovišće).

U kategoriji muškarci prvo mjesto osvojio je Pereglin Domagoj (SD Dubrava 1094), drugo mjesto osvojio je Tijan Željko (SD Dubrava 1094), a treći je bio Kajfeš Marijan (SD Dubrava 1094).

U ekipnom poretku prvo mjesto osvojila je ekipa SD Dubrava 1094, drugi su bili strijelci SD Veliko Trgovišće, a treće mjesto osvojili su strijelci SK “Predionica” Klanjec.

Ovo je inače prvo okupljanje strijelaca samostrelom u godini, koje se tradicionalno održava prije Prvenstva Hrvatske u dvorani i početka natjecanja na otvorenom.

Domaćin ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske je upravo Požega, za dva tjedna 26. i 27. ožujka u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. Kako je Hrvatska u samom vrhu svjetskog streličarstva svakako vrijedi posjetiti Grabrik tog vikenda i uživati u natjecanju onih najboljih. Ulaz je slobodan.