Ponedjeljak, 20 Svibanj 2013 13:57

Požeški atletičari na polumaratonu Bromara 2013.

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Pod pokroviteljstvom grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije nekoliko stotina trkača iz cijele Hrvatske i iz inozemstva, rekreativaca, studenata, te predškolske i školske djece sudjelovalo je na jubilarnom 10. brodskom polumaratonu "Bromara 2013." Sportaši, atletičarke i atletičari trčali su polumaraton na relaciji Slavonski Brod - Migalovci - Korzo u ukupnoj dužini od 21 km. Na toj dionici sudjelovalo je 109 natjecatelja iz Mađarske, BiH, Srbije, Etiopije i Hrvatske. Među natjecateljima bilo je i četiri Požežana. U kategoriji M-40 nastupio je Dinko Zima i zauzeo vrlo dobro 5. mjesto s rezultatom 1:32.40. Od medalje za treće mjesto u kategoriji dijelilo ga je samo 50 sekundi. U kategoriji M-35 nastupili su Goran Ugrčić (5. mjesto s rezultatom 1:31.06), Darijo Ledić (6. mjesto s rezultatom 1:33.12) i  Hrvoje Jagetić (7. mjesto s rezultatom 1:34.31).  

U kategoriji građana na dionici od 5 km nastupio je Marijan Križanović te zauzeo 3. mjesto. Treba napomenuti da je u ženskoj kategoriji međunarodne utrke najbrža bila Mađarica Tunde Szabo iz Budimpešte, a najbrži u skupini muškaraca Srđan Samardžić iz Brčkog. - Staza u Slavonskom Brodu nije teška, ravna je, a  i vrijeme je bilo idealno za trčanje. Raduje me što cijela ekipa na utrkama postiže sve bolje i bolje rezultate te se približavamo zoni medalja u kategorijama u kojima nastupamo - izjavio je Hrvoje Jagetić, član Atletskog kluba Požega.

Već početkom lipnja Hrvoje Jagetić i Darijo Ledić nastupit će na poznatom Plitvičkom maratonu (42 km), koji slovi kao jedan od najtežih u Europi, a na kraćoj dionici (16 km) trčat će Dinko Zima.