Utorak, 17 Svibanj 2022 09:09

Otvoreno trodnevno Prvenstvo hrvatske u tenisu za juniorke i juniore do 16 godina

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

POŽEGA -  Grad Požega je domaćin HEP Prvenstva Hrvatske u tenisu, natjecanja namijenjena kategoriji juniorki i juniora u dobi do 16 godina, koje okuplja ponajbolje mlade sportaše iz cijele Hrvatske. Trajat će do 19. svibnja, a domaćin i organizator natjecanja je Tenis klub Požega. 

5bffed2b7cf2627924e505c4ef3a1daf 6 XLSvečano otvorenje održano je danas na terenima Teniskog kluba Požega, a prisustvovali su mu gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić, izvršni direktor  Hrvatskog teniskog saveza Vladimir Jovanoski, predsjednik Požeškog športskog saveza Nino Abramović i tajnik saveza Željko Mitrović, predsjednik Sportske zajednice Požeško-slavonske županije dr. Vlado Drkulec, Tomislav Čabraja, direktor turnira Robert Brkljač, te vrhovni sudac turnira Dejan Miljević. 

 

U ime domaćina prigodnim riječima obratio se predsjednik Športskog teniskog kluba Požega Ivan Penava.  - Prije svega zahvalio bih se Teniskom savezu koji je nakon puno godina iskazao povjerenje da održimo ovako veliko prvenstvo, mi se predlažemo i za nagodinu ako bude moguće. Nadam se da će svi biti zadovoljni i da ćemo dobro odraditi svoj posao.

 

 - Nama je drago da se i manji klubovi javljaju za organizaciju državnog prvenstva, ona su najznačajniji turniri u kalendaru Hrvatskog teniskog saveza. Na njima se okupljaju najbolji igrači i igračice u pojedinoj kategoriji. Lijepo je vidjeti da su svi naši juniori i juniorke do 16 godina danas ovdje, nadamo se da će ovaj turnir biti prvi u podizanju teniske kulture u gradu Požegi – rekao je izvršni direktor Hrvatskog teniskog saveza Vladimir Jovanoski.5bffed2b7cf2627924e505c4ef3a1daf 2 XL

Današnje Prvenstvo Hrvatske u tenisu otvorio je gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić. - Posebno mi je drago što je Požega  domaćin ovog prvenstva. Nadam se kako će se svi, uključujući i natjecatelje, goste i dužnosnike Hrvatskog teniskog saveza, ugodno osjećati u Požegi. Ovo je doista lijepo, kako je rekao izvršni direktor, dobar je poticaj da se na neki način učini vidljivijim tenis u Požegi, pa da se možda iz toga izrodi neki napredak. Napredak infrastrukture, a onda iz toga i napredak samog tenisa, iako Požega ima dugu tradiciju, ali manje-više na nižim razinama, ovo je možda prilika da ovakvi turniri naprave iskorak. Svim natjecateljima želim lijepu, fer igru, svima želim da pobjede, a s obzirom na to da ne mogu svi biti pobjednici, neka pobjedi najbolji.