Utorak, 17 Svibanj 2022 11:18

Odlični rezultati Kempfovaca na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava učenika s intelektualnim teškoćama

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

POŽEGA - Prekrasne vijesti stižu nam iz suncem okupanog Poreča u kojemu su učenici OŠ Julija Kempfa sudjelovali na Državnom natjecanju školskih sportskih društava učenika s intelektualnim teškoćama. Na natjecanju je sudjelovalo 50 osnovnih i srednjih škola te centara za odgoj i obrazovanje s preko 250 natjecatelja.

Već prvog dana natjecanja u atletici učenici požeške osnovne škole Julija Kempfa ostvarili su nezaboravne rezultate koje će pamtiti cijeli život.

Antonio Barešić 3. mjesto na utrci 400 metara.(UIT mladići)

Marija Vukoja 3. mjesto bacanje loptice od 200 g u dalj sa zaletom.(UIT djevojke)

Paula Berić 3. mjesto na utrci 300metara.(LIT djevojčice)

Marija Bešlić ostvaruje najbolji rezultat ekipe, a to je 2. mjesto na utrci od 300 metara (LIT djevojčice).

- Moramo napomenuti i odlične rezultate našeg učenika Josipa Pujića sa dva osvojena četvrta mjesta u konkurenciji UITmladića, discipline 60metara i skok u dalj s mjesta te Antonia Barešića sa osvojenim 5.mjestom bacanja loptice od 200g iz zaleta. Za našu školu ponosno su nastupali još Samanta Prispilović, Drago Matišić, Patrik Tutić i Matea Šarčević – istaknuli su Kempfovci.

Drugog dana natjecanja u štafetnoj igri učenici Antonio Barešić, Josip Pujić i Marija Vukoja osvajaju odlično 2. mjesto i ponosno postaju viceprvaci Republike Hrvatske u ovoj kategoriji!

Nakon dva dana natjecanja, ponosni i sretni u naš grad donose sveukupno 7medalja (4 srebra i 3 bronce)!!

Učenike na ovo natjecanje vodile su učiteljice Aleksandra Salontai Pavković, Ana Helena Galić i učitelj Alen Ivanović.

- Ponosni smo na naše učenike koji su svoj zadnji atom snage uložili u današnje atletsko natjecanje, ponosni smo jer sve što su danas napravili i radili odradili su borbeno i s velikim srcem...kao i svaki zadatak u školi koji je pred njima.

Sretni su, ponosni na svaki svoj rezultat i nadamo se samo da će ovo putovanje i iskustvo pamtiti još puno godina i s radošću ga se sjećati – istaknule su učiteljice Aleksandra i Ana Helena te učitelj Alen.