Utorak, 18 Listopad 2022 08:52

Odličan nastup Judo kluba Slavonac u Vinkovcima

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

VINKOVCI - Na Međunarodnom judo turniru HIGL OPEN održanom u Vinkovcima nastupilo je 539 natjecatelja iz 36 kluba te ukupno 6 država (Mađarska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Češka, Rumunjska i Hrvatska). Judo klub Slavonac nastupio je s 11 natjecatelja i donio kući 8 medalja.

Prvi na borilište u uzrastu do 10 godina u kategoriji do 34 kilograma nastupio je Filip Šutić i sa 3 fantastične pobjede osvojio zlatnu medalju. Filip je ujedno proglašen i najboljim natjecateljem u uzrastu dječaka do 10 godina.

U uzrastu do 12 godina ekipu su činili: Iva Čančar, Ivona Švajda, Rafael Ćosić, Nemanja Đukić i Ivano Bošnjak. Iva Čančar u kategoriji do 32 kilograma sa 2 pobjede i 1 porazom osvaja brončanu medalju.

Ivona Švajda nastupila je u kategoriji do 36 kilograma te sa 3 odlične pobjede osvaja zlatnu medalju.

Nemanja Đukić je u kategoriji do 30 kilograma sa 1 pobjedom i 2 poraza zauzeo 5 mjesto dok je Rafael Ćosić u kategoriji do 38 kilograma sa 3 pobjede i 2 poraza također zauzeo 5 mjesto.

Ivano Bošnjak nastupio je u kategoriji do 50 kilograma i sa 3 pobjede i 1 porazom osvojio brončanu medalju.

Sljedeći su nastupili Lana Knaus i Filip Matošić u uzrastu do 14 godina.

Lana Knaus u kategoriji do 57 kilograma sa 3 pobjede osvaja zlatnu medalju.

Filip Matošić nije imao svoj te je u kategoriji do 55 kilograma upisao 2 poraza.

U uzrastu do 16 godina svoj su nastup upisali Tena Trtanj i Goran Miloš. Tena Trtanj je u kategoriji do 63 kilograma sa 1 pobjedom i 1 porazom zauzela 3 mjesto, a Goran Miloš u kategoriji do 81 kilogram sa 2 pobjede i porazom također 3 mjesto.

Turnir su završili s kadetom Marinom Knausom koji na kraju osvaja brončanu medalju.

- Zadovoljni smo ostvarenim rezultatima, došli smo pokazati da se znamo boriti te da naporno treniramo što smo i dokazali. Posebna zahvala svim roditeljima koji su bili podrška kako svojoj djeci tako i ostaloj. Sljedeći vikend nastupamo u Bihaču i nadamo se novim dobrim borbama i medaljama – istaknuo je trener Robert Garc.