Subota, 22 Lipanj 2013 17:03

Počelo s natjecanjem u šahu

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

SPORTSKE IGRE MLADIH U POŽEGI -

POŽEGA - U prostorijama Šah kluba Požega održano je županijsko natjecanje Sportskih igara mladih u šahu. U tri kategorije nastupilo je dvadeset natjecatelja koji su odlučili tko će predstavljati grad Požegu i Požeško–slavonsku županiju na državnoj završnici u Splitu.

 U 1995. godištu i mlađima jedini prijavljeni bili su Iva Gavran i Petar Bošnjak te su oni direktno izborili plasman s time da Bošnjak već ima dobre rezultate na Igrama jer se prošle godine iz Splita vratio sa zlatnom medaljom.

U kategoriji 1998. godište natjecale su se četiri djevojčice a najbolja je bila Maja Grgić dok je kod dječaka od pet šahista najbolji bio Borna Vlašić.

U najmlađoj kategoriji 2002. i mlađi nastupile su tri djevojčice a prvo mjesto pripalo je Nori Pisker dok je od šest dječaka najbolji bio Erik Hajpek.

U odličnoj organizaciji Šah kluba Požega, voditelja Daria Piskera i glavnog suca Zorana Briške održano je ovo prvenstvo u šahu a županijski pobjednici će od 04. do 06. srpnja boraviti u Splitu i odmjeriti snage sa svojim vršnjacima iz cijele Hrvatske.