Srijeda, 26 Lipanj 2013 12:36

18. Croatia Cup

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

MEĐUNARODNO NATJECANJE U SAMOSTRELU  -

 

Proteklog vikenda u Ivanić Gradu je održano je međunarodno natjecanje u gađanju samostrelom 18. "Croatia Cup". Na natjecanju je nastupilo sveukupno 32 natjecatelja iz Njemačke, Austrije, Švicarske i Hrvatske.

U ekipnoj konkurenciji najbolja je bila ekipa SD "Dubrava 1094", dok je ekipa Građanskog streljačkog društva "Požega 1871" u sastavu Krunoslav Vukelić, Zoran Špoler i Jovica Malbašić zauzela 5. mjesto. 

dsc 1008U pojedinačnoj konkurenciji odličan rezultat ostvario je Krunoslav Vukelić koji je nakon dva dana gađanja zauzeo 4. mjesto i sa 3 kruga zaostatka iza Nijemca Besserta ušao u finale. U finalu je nakon 10 hitaca dostigao Nijemca, ali onda u dodatnom 11. Nijemac je pogodio desetku a Vukelić devetku i tako ostao četvrti. Samo dva kruga manje od njih dvojice pogodio je Zoran Špoler koji je zauzeo 5. mjesto, Jovica Malbašić bio je 10., a Hrvoje Mesić 13. u muškoj konkurenciji. 

Ovo natjecanje ujedno je bilo i prvo izborno za Europsko Prvenstvo koje će se održati početkom rujna u Innsbrucku (Austrija), a u odličnoj poziciji su Vukelić i Špoler koji su pogodili po jednu od ukupno potrebne dvije norme na tri izborna natjecanja.

Sljedeći nastup samostreličari imaju za dva tjedna kada će se u Češkim Otrokovicama održati Svjetski kup, a za nastup za reprezentaciju pozvani su Vukelić i Špoler.