Utorak, 02 Svibanj 2023 11:19

Otvorene Sportske igre mladih - Požega je danas grad sporta i mladosti

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

POŽEGA - Grad Požega je danas grad sporta i mladosti jer je ugostila  djecu i mlade koji su imati priliku sudjelovati na edukativno-sportskom Danu sporta i otvorenju Spoirtskih igara mladih u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. Sportske igre mladih, najveća sportsko-amaterska manifestacija u Europi,  i ovu 27. sezonu pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju na natjecanjima u 10 sportova, organiziranim prema profesionalnim standardima. 

Mladi sudjeluju na nekoliko sportskih disciplina u okviru Plazma Sportskih igara mladih: Coca – Cola Cup, Tommy turnir u malom nogometu, HEP turnir u rukometu, Kinder Joy turnir u košarci, graničar, atletika, Fide turnir u šahu, odbojka, odbojka na pijesku, Hrvatska pošta Cup u tenisu i turnir u stolnom tenisu, prijave su besplatne i dostupne na internetskoj stranici igremladih.hr

Na eventima Plazma Sportskih igara mladih djeca će imati priliku sudjelovati i u edukacijama „Reci ne! Govoru mržnje“, „Budi navijač, ne razbijač“, te edukaciji o pravilnom ponašanju u cestovnom prometu. 

Na sportsko-edukativnom danu u Požegi  sudjelovala su djeca osnovnoškolskog uzrasta koja su se natjecala u graničaru i atletici, a Požegom je zavladao sportski duh, smijeh, radost i gromoglasno navijanje. Mlade sportaše dočekale su maskote pokrovitelja Sportskih igara mladih kojima su se osnovnoškolci posebno obradovali, a sve učesnike i mentore ekipa iz 7 OŠ s područja Požeštine pozdravili su organizatori, pročelnica za društvene djelatnosti grada Požege Maja Petrović i požeško-slavonska županica Antonija Jozić. Zaželjele su svima puno dobrih sportskih rezultata, a najboljima sretan put na državnu završnicu u Rijeci i dobar plasman.

Kao na pravoj Olimpijadi u sportu, maskote su zapalile i olimpijski plamen te su igre mogle započeti.

Igre traju cijelo dopodne, a nakon objave rezultata i proglašenja pobjednika, donijet ćemo sve rezultate i fotografije najboljih koji putuju na državnu završnicu Sportskih igara mladioi koja se ove godine održava u gradu Rijeka.