Ponedjeljak, 31 Srpanj 2023 11:40

Podjelom diploma polaznicima završila požeška Škola plivanja

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - Posljednjeg dana Škole plivanja podijeljene diplome svim polaznicima ovogodišnjeg programa u organizaciji Požeškog športskog saveza. Škola plivanja službeno je započela 26. lipnja, učitelji su dva tjedna radili s grupom od petnaest djece s intelektualnim teškoćama. Nakon dva odrađena tjedna s njima, krenula je tradicionalna škola plivanja.
- Ove godine uvedene su i neke promjene kod samih upisa, zbog velikog broja zainteresiranih, a malog kapaciteta bazena i učitelja.
Nismo mogli upisati sve one koji su to željeli, nadamo se da oni koji nisu imali prilike sudjelovati ove godine u Školi plivanja, da će nam doći sljedeće godine - rekao je profesor kineziologije i voditelj Škole Alen Ivanović.
-Ove godine brojimo oko 440 neplivača i poluplivača, a ostali upisnici su u plivačkom klubu, njih oko 90, što je ukupno 520 djece. Što se tiče samih dolazaka upisnika, ove godine bilježimo rekordan broj dolaska, što nas jako veseli jer svaki taj dolazak je ključ uspjeha. Po našim podatcima koje sad imamo i od same provjere tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana, djeca koja su imala 80-90 posto dolazaka, imamo stopostotni uspjeh u onome što nam je planom i programom bilo zacrtano – da mali neplivači postanu polu plivači, a ovi koji su bili poluplivač da krenu u plivačke grupe. Ovogodišnja Škola plivanja prošla je bez incidenata. Zahvaljujemo se roditeljima na podršci, Požeškom športskom savezu i Gradu Požegi. Nadamo se da ćemo sljedeće godine nastaviti u istom ritmu i s istim brojem polaznika. – rekao je Alen Ivanović.
Školu plivanja vodilo je osam profesora kineziologije, to su Vlasta Krizmanić, Anton Čokrlić, Josip Križanović, Vjekoslav Lojber, Zoran Čokrlić, Albinko Bagarić, Željko Bunčić i voditelj Škole Alen Ivanović.