Utorak, 01 Kolovoz 2023 09:24

Odigran Memorijalni nogometni turnir u počast poginulim hrvatskim braniteljima iz Vidovaca i Dervišage

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

VIDOVCI - Dvodnevnim programom koji je obuhvatio drugo izdanje Memorijalnog nogometnog turnira, svetu misu i polaganje vijenaca, odana je počast sedmorici poginulih hrvatskih branitelja s područja Vidovaca i Dervišage.

2ab71722d1d3823cf3feaea737295854 11 XLPodno spomenika 63. samostalnom bataljunu ZNG koji je bio temelj za osnivanje 123. brigade HV Požega, počast poginulim braniteljima odali su predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanik ministra hrvatskih branitelja i potpredsjednika Vlade Tome Medveda umirovljeni general Josip Lucić, požeško-slavonska županica Antonija Jozić, gradonačelnik Požege Željko Glavić, predstavnici kluba domaćina, prisutni mještani i njihovi gosti.

 

Istaknuvši kako se turnir održava na povijesnom mjestu, županica Antonija Jozić uputila je zahvale organizatorima naglasivši kako vjeruje da će ovaj drugi po redu memorijalni turnir postati tradicija.2ab71722d1d3823cf3feaea737295854 8 XL

- Veliko je zadovoljstvo vidjeti vas okupljene na današnji dan, ljude koji ste došli odati onu dužnu počast hrvatskim braniteljima, ljudima čiji su životi u temeljima samostalne, neovisne  Republike Hrvatske, ljudima koji su dali ono najvrjednije što su imali, svoju hrabrost, odvažnost i svoj život. Danas u 21. stoljeću baštinimo Hrvatsku kakvu su oni sanjali i uistinu nam je dužnost kako je i župnik rekao da svatko od nas sa svoje pozicije stvara i razvija Hrvatsku kakvu su je sanjali naši poginuli hrvatski branitelji – rekla je Jozić.

 

2ab71722d1d3823cf3feaea737295854 2 XLU ime potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, memorijalni turnir otvorio je umirovljeni general Josip Lucić koji je po završetku pobjedničkom klubu uručio pehar. 

- Veoma je važno nakon ovoliko godina sjetiti se naših poginulih i ne zaboravimo da mir nije trajno stanje, u Domovinskom ratu plaćena je visoka cijena za stvaranje i oživljavanje Republike Hrvatske. Vrijedi istaknuti da je više od polovine ovdje prisutnih rođeno u miru i sretni smo da ove generacije odrastaju u miru, što se mogu baviti sportom, ali je isto tako važno da se sjete tih teških vremena i žrtve koja je tada položena – rekao je Lucić.

U međusobno odigranim utakmicama kroz dva dana turnira, svoje snage odmjerili su igrači Nogometnog kluba Požega, Graničara iz Zagrađa, Dinama iz Rajsavca i domaće snage Nogometnog kluba Dinamo Vidovci – Dervišaga koji su naposljetku osvojili pobjednički i prijelazni pehar.