Četvrtak, 10 Kolovoz 2023 11:49

Na Državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih u nogometu Ekipa "Zadruga" iz Požege, srebrna u kategoriji 2007. god.

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

Početak kolovoza u Splitu bio je obilježen sportom na Državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih. Najveća sportsko-amaterska manifestacija u Europi okupila je najbolje sportaše i sportašice  iz cijele Hrvatske koji su se borili za titulu državnih prvaka i prolaz na međunarodnu završnicu. Velika finala Coca-Cola Cupa, HEP turnira u rukometu, Tommy turnira u malom nogometu, FIDE turnira u šahu, Kinder Joy turnira u uličnoj košarci, HP turnira u tenisu i stolni tenis igrala su se na čak 5 lokacija, a više od tisuću djece iz cijele Hrvatske besplatno je sudjelovalo na profesionalno organiziranim natjecanjima.

D80 1616Coca-Cola Cup najveći malonogometni turnir u Europi ove je sezone okupio više od 40.000 nogometaša i nogometašica koji su sudjelovali na više od 140 kvalifikacijskih turnira od siječnja do srpnja, a najbolji u godištima 2005. i mlađi te 2007. i mlađi doputovali su u Split.  Coca-Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha, a sjajne nogometne poteze gledali smo na terenima FESB-a. Ekipa Goli vrh (Klinča Sela) zlatna je u kategoriji 2005. godište i mlađi, a M. Livada (Križevci) najbolji su u kategoriji 2007. godište i mlađe. Ekipa Zadruga (Požega) srebrna je u kategoriji 2005. godište i mlađi, a Žarko Dominik Jakovljević najbolji je igrač.

Sudionici su do Splita putovali HŽ putničkim prijevozom, u sklopu pilot-projekta besplatnog putovanja djece i učenika do bilo kojeg odredišta u Hrvatskoj, a kojim se podržava djecu u školovanju, sportskim i drugim aktivnostima.