Utorak, 08 Kolovoz 2023 09:31

Moto klub "Sokol" Požega dobio odbijenicu od MORH-a za korištenje stazi na Glavici vikendima i za utrke

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - Moto klub "Sokol" Požega i predsjednik kluba Krešimir Pavelić poslali su priopćenje za javnost medijima da pojasne što se točno događa s nemogućnošću daljeg korištenja staze na Glavici za organizaciju moto utrka ali i rekreativne vožnje motorista preko vikenda: - URPMS Sokol Požega ima za potrebu obavijestiti javnost o razlozima zbog kojih je došlo do otkazivanja cestovnih moto trka na Glavici, u svibnju i rujnu 2023. godine, odnosno ne korištenja Glavice za rekreativnu vožnju vikendima. U svrhu istinitog informiranja, kao i zbog brojnih dezinformacija koje kruže drštvenim mrežama, 

URPMS Sokol je kao i prethodne dvije godine uredno podnio zahtjev Ministarstvu obrane RH za kalendarsku godinu 2023. i to od 1. travnja 2023. do 31. listopada 2023. za održavanje dvije utrke ( 3. - 4. lipnja 2023. I 16.-17. rujna 2023.), te vikendima za rekreativnu vožnju i trening natjecatelja. Iako smo imali pisanu preporuku HMS-a, Grada Požege i Požeško - slavonske županije dobili smo negativan odgovor ministra obrane Marija Banožića.
Iz nama dostupnih informacija, a zbog učestalih žalbi građana iz okolnih ulica oko Glavice i šire na buku, ista suglasnost nije dana za korištenje VP Glavica, mada smo u maniri dobrog najmoprimca uložili dosta truda, sredstava i vremena da Glavica bude u punom sjaju!
Nažalost nakon 45 godina vožnje Glavicom i utrka dobili smo crveno svjetlo za ulazak.
Da li je buka jedini razlog, ostaje za vidjeti kroz vrijeme, ali sigurno na štetu natjecatelja i rekreativaca koji su potjerani natrag na ulicu u javni promet baš kada je Slavonija zaživjela sa puno novih mladih vozača, a uz to i smanjen broj prometnih nezgoda na motociklima.
Osim vožnje tu je bila organizirana i škola sigurne vožnje.
Hvala svim dobronamjernim ljudima na pomoći koju smo imali do sada.  Hvala sucima, sportskom osoblju, sponzorima i institucijama.
Mi nismo isključivi da u dogledno vrijeme to preuzme i pokuša netko drugi! - stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik kluba Krešimir Pavelić.