Srijeda, 23 Kolovoz 2023 08:49

Međunarodna završnica Sportskih igara mladih sa preko 1.000 mladih u 10 sportskih kategorija

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)
SPLIT - Od 21. do 26. kolovoza u Splitu se održava velika Međunarodna završnica Plazma Sportskih igara mladih. Više od 1.000 djece iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije borit će se za titulu međunarodnih prvaka u 10 sportskih kategorija. 
All Star noogmetna utakmica
Ovog puta u sklopu Međunarodne završnice organiziran je i All-Star Dan sporta, kako bi kroz različite aktivnosti, na kojima će sudjelovati visoki sportski dužnosnici, profesionalni sportaši i osobe iz političkog i gospodarskog života, promovirao sport i sportski način života. 
  Aleksander Čeferin, Nasser Al-Kelaifi, Davor Božinović, Zvonimir Boban, Arkady Dvorkovich, Darijo Srna, Nemanja Vidić i mnogi mnogi drugi doći će u Split i uveličati sportska natjecanja i programe Igara, a sudjelovat će i na All-Star nogometnoj utakmici.
 
D80 4165
 
 

 

RASPORED DOGAĐANJA MEĐUNARODNA ZAVRŠNICA:

Četvrtak, 24. kolovoza

19.30 PROKURATIVE

- Coca-Cola Cup Međunarodno finale

Utakmice Međunarodnog finala, najvećeg malonogometnog turnira u Europi – Cola-Cola Cupa igrat će na Prokurativama. Jedinstven mediteranski trg postat će nogometno igralište na kojem će se igrati finalne utakmice u tri kategorije, 2005. godište i mlađi, te u muškoj i ženskoj konkurenciji 2007. godište i mlađi. Plazma Sportske igre maladih u Suradnji s UEFA Foundation for children već četvrtu godinu za redom pomažu u promociji ženskog nogometa. Mlade nogometašice i nogometaše na utakmici podržat će predstavnici UEFA-e, vrhunski sportaši, sportski dužnosnici, ambasadori i prijatelji Igara.

21.00 RIVA

- Svečanost zatvaranja 27. sezone Plazma Sportskih igara mladih i koncert Luke Nižetića

Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko-amaterska manifestacija u Europi, svoju će 27. sezonu svečano zatvoriti na Rivi prigodnim programom.

Osnovane u Splitu 1996. godine Igre su danas aktivne u 3 zemlje, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji, a ove je godine na Plazma Sportskim igrama mladih sudjelovalo više od 260.000 tisuća djece i mladih.

Suci: Svetlana Bilić i Roberto Rosetti

Petak, 25. kolovoza – All Star Dan sporta

13.00 HRVATSKI DOM SPLIT

- Svečanost proglašenja novih ambasadora Plazma Sportskih igra mladih Darija Srne i Nemanje Vidića.

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportsko-amaterska manifestacija u Europi, a u promociji sporta i sportskog načina života kao alternativu negativnim čimbenicima današnjice kod djece i mladih podršku pružaju brojni vrhunski sportaši, sportski dužnosnici i mnogi iz političkog i društvenog života.

18.00 RIVA

- Revijalni šahovski turnir u sklopu zatvaranja 27. sezone Plazma Sportskih igara mladih. Svjetski šahovski velemajstori predvođeni g. Arkadyjem Dvorkovichem, predsjednikom Svjetske šahovske organizacije igrat će revijalni šahovski turnir na splitskoj Rivi.

19.00 RIVA

- Promotivni turnir u padelu u sklopu zatvaranja 27. sezone Plazma Sportskih igara mladih.

Nasser Al-Khelaifi, predsjednik i izvršni direktor Paris Saint Germaina, član izvršnog odbora UEFA-e i predsdjednik Premier Padela natjecat će se u društvu visokih sportskih dužnosnika na revijalnom turniru u padelu, najbrže rastućem svjetskom sportu.

21.00 PROKURATIVE

Revijalna nogometna utakmica u sklopu zatvaranja 27. sezone Plazma Sportskih igara mladih

Prokurative, mediteranski trg iz 19 stoljeća postat će nogometni teren, a u sklipu Plazma Sporskih igara mladin će se održati All-Star nogometna utakmica. Predstavnici UEFA-e, ambasadori SIM-a, svjetske nogometne zvijezde i prijatelji Igara – Aleksander Čeferin, Nasser Al-Khelaifi, Luis Figo, Predrag Mijatović, Zvonimir Boban, Nemanja Vidić, Gaizka Mendieta, Christian Karembeu, Esteban Camblasso, Javier Zanetti, Robert Carlos, Arkadiy Dvorkovich, Darijo Srna, Aljoša Asanović, Mehmed Baždarević, Mario Stanić i mnogi drugi, protiv reprezentacije mladih SIM-ovaca.

Suci: Svetlana Bilić i Roberto Rosetti