Nedjelja, 27 Kolovoz 2023 09:39

Oko Sovskog jezera kroz šumu trčalo 170 natjecatelja na 2. Trailu 5, 10 i 21 km

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

SOVSKO JEZERO - Visoke temperature i podjednako visoka motivacija trkača na samome startu, obilježile su ovogodišnje, drugo po redu izdanje Trail „Sovsko jezero 2023.“ u organizaciji Odbora za uređenje i zaštitu Sovskog jezera. Trail je obuhvatio tri dječje staze na 200, 400 i 600 metara te tri staze za odrasle trkače od kojih je najduža duga 21 kilometar, srednja 10 kilometara i ona najkraća 5 kilometara.

1fa100df34426d979f886e7ebe99b424 XL

Predsjednik udruge organizatora Zdenko Poljaković, pri samome početku utrke pozdravio je 170 prisutnih trkača te zahvalio Požeško-slavonskoj županiji, Općini Čaglin i lokalnim udrugama na potpori pri organizaciji drugog po redu traila.

Poznati po svojem domaćinstvu, mještani Općine Čaglin i članovi udruga s područja, pobrinuli su se da se svi natjecatelji i izvan staze osjećaju ugodno u njihovom kraju, osiguravši bogatu gastronomsku ponudu i proizvode lokalnih poljoprivrednih gospodarstva.

- Zahvaljujem se svim natjecateljima koji ste se po drugi put odazvali na Trail Sovsko jezero. Želim vam puno uspjeha i na maloj i velikoj utrci, ali i našim najmlađima na dječjoj utrci. Želim nam svima lijep dan i dobar provod ovdje na Sovskom jezeru, a onima najuspješnijima ćemo čestitati na cilju  - rekao je načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač.

Osim što su staze u potpunosti označene planinarskim markacijama, trakama ili putokazima, trkačke staze traila su kružnoga tipa, a specifične su i po tome što se protežu kroz tri županije Požeško-slavonsku, Brodsko-posavsku i Osječko-baranjsku.

- Danas ovdje imamo natjecatelja i iz drugih država i želim vam svima srdačnu dobrodošlicu u Općinu Čaglin i Požeško-slavonsku županiju. Nadam se da će vam svima biti uspješno i da ćete s ponosom doći do kraja staza na koje ste se prijavili. Vjerujem kako ćete svi ponijeti lijepe uspomene sa Sovskog jezera uz želju da se vidimo i dogodine na trećem izdanju - rekla je županica Antonija Jozić.