Nedjelja, 27 Kolovoz 2023 09:49

Kuglački klub "Nove nade" organizator i domaćin trodnevnog Kuglačkog kampa za mlade na Gradskoj kuglani Požega

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - U organizaciji požeškog Kuglačkog kluba Nove Nade organiziran je trodnevni Kuglački kamp za mlade koji se održava na Gradskoj kuglani u Požegi i na kojemu sudjeluje 14 odabranih polaznika iz Požege i Pakraca.

- Našim polaznicima želim da ovaj kamp odrade maksimalno ozbiljno i da svojim kućama i klubovima ponesu sva stečena znanja. Zahvalio bih se našoj županici što nas je posjetila i iskazala interes za naš rad i ovaj kamp, kao i Županijskoj sportskoj zajednici na potpori i suradnji – rekao je predsjednik Županijskog kuglačkog saveza i predsjednik Kuglačkog kluba Nove Nade Darko Zovko.

66e356113e5c1129f26a7eaa3ebbd45c XLOrganizator kampa KK Nove Nade, osim samoga kampa kojim se intenzivno radi na usavršavanju kuglačkih vještina polaznika, redovito radi na sportskoj izobrazbi djece i mladih pa je tako u srpnju kroz njihovu Školu kuglanja prošlo preko 100 djece s područja Požeško-slavonske županije.

- Povod za naše okupljanje je vaša škola i izuzetni sportski rezultati nekih od vas koji su vrijedni pohvale i obilježavanja. Nadam se da ćemo se nagodinu ponovno sastati i da će neki od ovogodišnjih polaznika ovdje ponosno stajati s hrvatskim, europskim i svjetskim medaljama – istaknuo je predsjednik Županijske sportske zajednice Vlado Drkulec.

U društvu sportskih prijatelja iz kampa, Neri Bakić iz Požege i Niki Kalviju iz Pakraca uručena su priznanja i nagrade za iznimne rezultate ostvarene na Svjetskom prvenstvu za mlađe juniore U18 održanom u Varaždinu. Članica KK Nove Nade, Nera Bakić kao najmlađa hrvatska reprezentativka osvojila je srebrnu medalju, a u branjenju boja Hrvatske i Požeško-slavonske županije pridružio joj se Niko Kalvi iz KK Papuk Pakrac, koji se s natjecanja vratio okrunjen brončanom medaljom u tandemu.

- Izuzetno sam sretna i zahvalna Hrvatskom kuglačkom savezu, našem Županijskom savezu i svima onima koji su inicirali i realizirali odvijanje ovog trodnevnog Kuglačkog kampa u Požegi. Povod današnjem druženju nije samo ovaj kamp već i sjajni rezultati naše Nere i Nike na Svjetskom juniorskom prvenstvu te im iskazujem iskrene čestitke uz želju da nastavite putem kojim ste krenuli i iskoristite sve svoje potencijale – rekla je županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.

Okrunjenim sportašima uz vitamine neophodne za njihovo bavljenje sportom, Požeško-slavonska županija i Županijski sportski savez osigurali su poklon bon od 200 eura u prodavaonici sportske opreme kao nagradu za ostvarene iznimne rezultate na svjetskom natjecanju.

- Požega je specifična sredina na kuglačkoj karti Hrvatske gdje se radi na dovođenju jako puno djece u kuglanje što baš i nije slučaj u ostalim dijelovima, a što je više nego dobar razlog za organiziranje ovog kampa upravo u Požegi. Nadam se da ćete svi biti zadovoljni i da će se među vama pronaći oni koji će se pridružiti Neri i Niki u osvajanju medalja na juniorskim, a kasnije i na seniorskim prvenstvima - naglasio je predsjednik Hrvatskog kuglačkog saveza Tonči Mikac.