Subota, 23 Rujan 2023 11:17

Uz sportske susrete obilježili 29. godišnjicu UHDDR RH i 9. Memorijalne igre sa malonogometnim turnirom

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

SPORTSKE IGRE UDRUGE HRVATSKIH DRAGOVOLJACA DOMOVINSKOG RATA GRADA POŽEGA  -

POŽEGA - Članovi Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Požege organizirali su po 9. puta Sportske susrete na prostoru Sportsko rekreacijskog centra u Požegi, nakon što su prije 9 godina obnovili rad udruge. Tradicionalne su to sportske igre koje su se ove godine održale i povodom obilježavanja 29. godišnjice osnivanja UHDDR Republike Hrvatske, a odigran je i 9. Memorijalni malonogometni turnir, te natjecanje u gađanju zračnom puškom.

Na sportske susrete požeškom UHDDR-u došli su članovi UHDDR Slav. Brod, Vukovar, Osijek, Đakovo, Stupnik, Sveta Nedjelja, Zagreb i domaći članovi iz UHDDR Kutjevo. Ukupno se okupilo više od stotinjak natjecatelja i voditelja ekipa. Sve je vrlo nadahnuto vodio Boris Benčić.

Svečani postroj svih sudionika unatoč kiši održan je pod dva šatora a sve su nakon himne koju su otpjevali članovi KUD Bektež pozdravili predsjednik UHDDR-a Požega Josip Pavunčec, voditelj Koordinacije udruga branitelja iz Domovinskog rata Tomica Galović, zamjenik županice Ferdinand Troha i požeški dogradonačelnik dr. sc. Borislav Miličević, koji je turnir i otvorio. Nadajući se i moleći za malo predaha od kiše da mogu dovršiti turnit u malom nogometu koji se igrana na umjetnoj travi I visećoj kuglani koji se igraju na otvorenom. Turnir u streljaštvu održava se unutar streljane a turnir u beli bit će odigran pod šatorom.

Nakon odigranih utakmica i natjecanja uslijedit će proglašenje pobjednika u četiri discipline i ukupnog pobjednika turnira te zajednički ručak.