Nedjelja, 24 Rujan 2023 09:57

Unatoč kiši sportske igre UHDDR-a održane u svim kategorijama - uručene medalje i pehari pobjednicima

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA - Unatoč kišnom danu 9. Sportske igre UHDDR-a održane su u svim kategorijama, a na natjecanja su se odazvale i brojne Udruge UHDDR-a iz cijele kontinentalne Hrvatske, od Osijeka do Zagreba. Natjecalo se u malom nogometu na umjetnoj travi, visećoj kuglani, streljaštvu i beli, a ukupno je bilo prijavljeno preko 100 natjecatelja. Odlični domaćini su bili članovi UHDDR grada Požega.

U visećoj kuglani najbolja je bila ekipa UHDDR Bakić iz Virovitičko-podravske županije, drugo mjesto zauzeli su domaćini UHDDR Požega, a treće mjesto su osvojili UHDDR Sladojevci.

U Memorijalnom malonogometnom turniru  na umjetnoj travi Rekreacijskog centra u Požegi najbolji su bili i osvojili pehar za 1. mjesto UHDDR Osijek, drugi su bili iz UHDDR Budaševo, a treće mjesto osvojila je ekipa UHDDR Đakovo. Pehar za najboljeg strijelca sa danih 8 zgoditaka dobio je Tomislav Puškadija iz Osijeka.

U gađanju zračnom puškom 1. mjesto su zauzeli domaćini UHDDR Požega sa svojom prvom ekipom u sastavu Željko Peternel, Tomica Galović i Antun Mandić. Drugo mjesto odnijeli su strijelci iz UHDDR Virovitičko-podravske županije, dok je treće mjesto zauzela druga ekipa UHDDR Požega. Pojedinačno su najbolji bili Velimir Petrović sa 170 krugova iz Virovitice, Željko Peternel sa 162 kruga i Tomica Galović sa 139 krugova, koji su dobili i medalje za najbolje strijelce.

Najduže se otegao turnir u beli, zbog puno sudionika i na kraju finalnih susreta najboljih. Na kraju su slavili kao najbolji UHDDR Sladojevci Tropšek - Derdić, drugo mjesto osvojili su UHDDR Stupnik, Brodsko-posavska županija duo Perković - Tomečak, a treće mjesto je pripalo domaćima UHDDR Požega s igračima Veselin - Ivić.

Nakon proglašenja pobjednika i dodjele pehara i medalja domaćini su pod šatorom, zbog naravno stalne kiše toga dana priredili ručak i u nastavku druženje ratnih prijatelja.