Utorak, 26 Rujan 2023 11:27

Velika pobjeda juniora BK Graciano Filipa Lovrenčića u 1. kolu Hrvatske boksačke lige

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

TRNOVEC / VARAŽDIN - Prošle subote, u mjestu Trnovec nedaleko Varaždina održano je prvo kolo Hrvatske boksačke lige. Za požeški Boksački klub Graciano nastupio je junior Filip Lovrenčić u kategoriji do 66.kg. Filipov protivnik bio je Noa Jurišić iz zagrebačkog Titan Gym kluba.

Bio je to Filipu desesti meč u karijeri, a plan za ovu borbu bio je da Filip nametne pritisak na protivnika, koji dolazi iz kluba čiji se borci odlikuju vrhunskom tehnikom. Plan se pokazao dobrim već u prvoj rundi jer je Filip konstantno išao naprijed i uspio zadati više jakih udaraca.

Na pauzi se činilo da je nametnuo prejak tempo i da neće moći tako nastaviti ali se uspio povratiti u drugoj i trećoj rundi gdje je također dominirao i dalje nametao svoj plan borbe. Odluka sudaca bila je jednoglasna za Filipa.

- Posebno veseli činjenica da smo se za ovu borbu pripremali samo u našem klubu. Zahvaljujemo se ovom prigodom Gabrielu Mišiću, Svenu Najvirtu, Marku Špirancu, Lovri Katiću i Mihaelu Heigu Filipovim sparing partnerima tijekom priprema - poručio je trener Željko Krpan.