Ponedjeljak, 30 Rujan 2013 13:48

3. HNL Istok - 7. kolo

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Pobjeda za 1. mjesto

BEDEM – SLAVIJA    1:4

IVANOVO – Igralište Ivankovo. Gledatelja 100. Sudac Totić (Đakovo).

STRIJELCI: 0:1 – Marčinković (1), 1:1 – Špoljarec (25), 1:2 – Marčinković (42), 1:3 – Tokić (45.-11m), 1:4 – Tokić (88).

BEDEM: Matijević, Bešlić, Lovrić, Šibalić (od 31. Pandža), Validžić, Tustonji, Marošević (od 78. Smolčić), Špoljarec, Ležaić, Raić-Sudar, Žgela (od 43. Haluška). Trener Stjepan Bogdan.

SLAVIJA: Petković, Nikolaš, Jelčić, Majstorović, Kamenak, Vukoja, Tokić (od 89. Valenta), Ravlić (od 75. Dav. Žafaranić), Peharda, Marčinković (od 85. Jakovljević), Abramović. Trener Dalibor Bognar.

Slavija je na dosta neugodnom gostovanju u Ivankovu ostvarila značajnu pobjedu s visokim rezultatom s kojim je izbila na vodeću poziciju na tablici. Već u otvaranju utakmice Slavija je došla u prednost. Naime još se domaći nogometaši nisu snašli, a Marčinković je doveo Slaviju u vodstvo. Sredinom prvog poluvremena Bedem je izjednačio rezultat, a u završnici prvog poluvremena Slavija je ugasila sve nade domaćina. U 42. minuti Marčinković je doveo Slaviju u vodstvo, a u nadoknadi prvog poluvremena Tokić je iz kaznenog udarca povećao rezultat na 3:1 i time praktički Slaviji osigurao tri boda. U drugom poluvremenu Slavija je igrala zatvorenije, no Bedem nije uspio ozbiljnije ugroziti vratara Petkovića. U završnici utakmice Slavija je iz dobro organiziranog kontra napada postigla četvrti pogodak, a strijelac je bio Tokić.

Slavija i nakon sedam kola ne zna za poraz i pokazala je da je ušla u vrlo stabilnu formu i kontinuitet igre.

                                                                 

Teško do pobjede

SLAVONIJA – OTOK 2:1

POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 200. Sudac Kurbaša (Osijek).

STRIJELCI: 0:1 – Blašković (72), 1:1 – Darmopil (87), 2:1 – Golik (90.-11m).

SLAVONIJA: Pavić, Pavelić, Pavličević (od 46. Včelik), Jo. Neruda (od 71. Darmopil), Berdi, Golik, Peharda, T. Žuljević (od 83. M. Žuljević), Parmaković, Zeba, Ergotić. Trener Damir Bognar.

OTOK: M. Đurković, Divković, Zrno (od 73. Stojak), Tucaković, Čavlović, Ljubić, Peranović, V. Đurković, Blašković, Matanović, Jurić. Trener Božidar Babić.

Slavonija je za malo platila ceh utakmice protiv Istre 1961 u kupu Hrvatske. U prvom poluvremenu uz dobru igru i 4-5 čistih prilika za pogodak mreža vrlo skromne momčadi Otoka ostala je netaknuta. Sve do 72. minute Slavonija je imala dominaciju no bez prave realizacije, a tada gosti dolaze u vodstvo i time su najavili moguće iznenađenje. Nakon kornera za goste lopta se odbila na oko 22-23 metra od vrata Slavonije. Blašković je šutirao, a nekoliko igrača obrane Slavonije nije dobro reagiralo, da bi na kraju vrlo traljavo intervenirao vratar Pavić i lopta se našla u mreži Slavonije. Kada se činilo da će bodovi otići u Otok i da je poraz Slavonije na vidiku i još jedan rezultatski neuspjeh u 87. minuti Darmopil je izjednačio rezultat. Darmopil je prihvatio odbijenu loptu na oko 17 metara od vratara gostiju M. Đurkovića na prsa, spustio je na volej i poslao je u donji desni kut. To je za gostujućeg vratara bilo neobranjivo i izjednačio se rezultat. Na kraju ipak je sreća poljubila igrače Slavonije. U prvoj minuti sudačke nadoknade jedan od zadnjih napada Slavonije, jedan obrambeni igrač Otoka zaustavio je rukom i Kurbaša je pokazao na bijelu točku. Uspješni realizaor kaznenog udarca bio je Golik, koji je tako osigurao pobjedu Slavoniji, koja je na kraju zaslužena, ali vrlo teško i sretno izborena. Nakon sedmog  kola Slavonija se nalazi na šestom mjestu s 12 bodova.

                                                                 

Jedan gol za tri boda

LIPIK – MARSONIA   1:0

LIPIK – Igralište NK Lipik. Gledatelja 100. Sudac Janjić (Ilok).

STRIJELAC: 1:0 – Komljenović (42).

LIPIK: Krizmanić, Komljenović, Kašljević, Golubić od 65. Bešlić), Kužilek, Cerovečki, Starević, Kraljević, Kurjaković (od 74. Šugić), Poletto, Rekavić. Trener Željko Rebrović.

MARSONIA: Pavičić, Ivanković, Vukoje, Duvnjak, Akšamović, Šavrić, Kljajić, Mirković (od 72. Stanišić), Trepšić, Džambo, Martić. Trener Marjan Zovko.

 Lipik je zasluženo došao do pobjede u susretu protiv Marsonie iz Slavonskog Broda. Iako je pobjeda izražena minimalnim rezultatom više krivnje za to ima domaći napadač Starčević nego obrana gostiju. Naime u prvih 25. minuta igre Starčević je bio tri puta u pravoj prilici za postizanje pogotka, no nije uspio zatresti mrežu solidnog Pavičića, i u situaciji kada se našao pred praznim vratima. Pobjedonosni pogodak postigao je Komljenović u 42. minuti utakmici, kada je s oko 17-18 metara od gola gostiju snažno šutirao i lopta je završila u gornjem lijevom kutu nemoćnog Pavičića.  Zadovoljni minimalnim vodstvom Lipik je kontrolirao igru, no nije srljao u napadu i čuvao je stečeno vodstvo, a u tome su im pomogli gosti koji su se bojali težeg poraza pa su zatvorenom igrom rijetko dolazili u situaciju da ugroze domaćeg vratara Krizmanića. Lipik je osvojio 15 bodova kao i Slavija ali zbog gol razlike pozicioniran je na drugo mjesto.