Utorak, 01 Listopad 2013 15:58

Vodi ga glavna instruktorica Minegishi

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

PONOVNO SEMINAR ZA AIKIDO U POŽEGI  -

 

POŽEGA - U svijetu borilačkih vještina gdje su vrhunski majstori uvijek muškarci svoje mjesto je pronašla i Mutsuko Minegishi koja je svojom predanošću, marljivošću postala prva žena u svijetu koja je postigla visoki rang 7 Dan u borilačkoj vještini Aikikai. S 37 godina prvi put je otišla na trening Aikida, dvije godine je marljivo trenirala i pohađala treninge 3 puta dnevno. Od tada je Aikido postao njezin život. Početkom 1998. godine, nakon 27 godina kontinuiranog vježbanja i dodjeljivanja 6. Dan majstorskog pojasa, odlučila je Aikido učiniti svojom životnom profesijom. Često putuje u razne zemlje kako bi prisustvovala seminarima, a često ih i ona sama vodi u zemljama poput Švedske, Singapura, Južnoafričke republike, Italije, Nizozemske, Engleske, Filipina, Hrvatske...

aikido za webU veljači 2005. godine, osniva se Hrvatska aikikai federacija (HAF), a sensei Minegishi imenovana je glavnom instruktoricom. Od tada više puta godišnje boravi u Hrvatskoj i održava višednevne radionice i seminare.

Svoj ovogodišnji posjet Hrvatskoj započela je dvodnevnim seminarom u Požegi koji završava večeras (3. listopada) treningom u maloj dvorani u Grabriku u vremenu od 20,00-22,00h. Nakon Požege seminare će održati u Zagrebu i Cavtatu.

Sensei Minegishi često govori kako bi djeca trebala početi vježbati aikido s prvim koracima, jer ako ih se uvede u ugodnu atmosferu bez straha i natjecanja, odrastaju u tjelesnoj i mentalnoj ravnoteži te postaju dobri članovi grupe svojih vršnjaka.