Subota, 05 Listopad 2013 12:58

1. ŽENSKI ODBOJKAŠKI TURNIR HRVATSKE VOJSKE

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEGA – Proteklog tjedna Požega i Velika bili su domaćini 1. Ženskog odbojkaškog turnira Hrvatske vojske. Pošto je Sportska dvorana Grabrik bila zauzeta zbog održavanja tradicionalnog Obrtničkog sajma turnir je organiziran u Sportskoj dvorani Osnovne škole Ivan Goran Kovačić u Velikoj.

Nastupilo je devet ekipa sastavljenih od rodova i postrojbi Hrvatske vojske. Nakon tri dana natjecanja i dvadeset odigranih utakmica prvo mjesto zasluženo je osvojila ekipa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Protuzračne obrane koja je u finalu sa 2:0 (21:10, 21:12) lako savladala Gardijsku oklopnu mehaniziranu brigadu. Za najbolju igračicu jednoglasno je proglašena natporučnica Iris Puljić,  članica pobjedničke ekipe. Treće mjesto pripalo je Gardijskoj motoriziranoj brigadi koja je u tri seta bila bolja od Zapovjedništva za obuku i doktrinu. Sve utakmice odlično su vodili požeški odbojkaški suci Ruda Đurčević i Zoran Obradović a voditelj turnira ispred domaćina Zapovjedništva za obuku i doktrinu bio je natporučnik Goran Vrgoč.

Nagrade su uručene nakon zajedničkog domjenka u požeškoj Vojarni. Za treće mjesto pehar i medalje je uručio  pukovnik Dinko Tandara iz personalne središnjice MORH-a, za drugo mjesto načelnik općine Velika Vlado Boban a za prvo mjesto izaslanik načelnika Glavnog stožera brigadir Željko Žeželj.

Plan Ministarstva obrane je da turnir postane tradicionalan i da se svake godine igra u drugom mjestu.