Subota, 05 Listopad 2013 10:08

Ramci ponovno bolji od Hercegovaca

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

TRADICIONALNI NOGOMETNI SUSRET ZAVIČAJNIH KLUBOVA

RAMCI - HERCEGOVCI  4:2

BUK – Igralište Hrvatskinja. Gledatelja 100. Sudci Đuro Darner i Brane Pejić.

Strijelci: Bešlić, Papak, Grbeš, Bešlić, Andričić, Grbeš.

RAMCI: Čuljak, Gazilj, Filipović, Šimunović, Novak, M. Papak, Marić, Barišić, Pavličević, Bošnjak, Grbeš, I. Papak, Andričić. Trener: Josip Novak.

HERCEGOVCI: Voštok, Šarić, Brekalo, Mitrović, P. Čuljak, Pavičić, M. Čuljak, Mihalj, Budimir, Bušić, Bešlić, Tokić.

Po lijepom i sunčanom vremenu odigrao se još jedan u nizu nogometnih susreta veterana zavičajnih klubova. Ovaj puta u Buku na tamošnjem stadionu, uz domaćinstvo Bože Bošnjaka, Mile Baketarića, Stipe Franjića i Marinka Markote. Uz ramsku rakiju prije utakmice zagrijavali su se svi s čak 500 uštipaka i nekoliko vrsta odličnog sira Mljekare Biz. Kako je to bila zaista impresivna slika od toliko uštipaka, pala je i oklada između Marinka Šarića i Ivana Žuljevića hoće li se to sve moći pojesti. Kako se ipak sve pojelo, okladu je izgubio Žuljević i mora platiti pečeno janje, bez obzira na njegov izgovor da je Šarić stalno nagovarao i nudio uštipke, pa su ljudi iz pristojnosti pojeli. Uglavnom uštipci su nestali.IMG 0785

Rezultatski su sada u prednosti Ramci jer je i ovaj susret završio pobjedom Ramaca od 4:2, tako da Hercegovci imaju više izgubljenih utakmica i moraju malo poraditi na igri, ali i na dužoj klupi. No, rezultat ovdje nije primaran, nego isključivo nogomet i druženje, što se posebno vidjelo kasnije na druženju. Iako su malo više pjesama naručivali pobjednici Ramci za svoje prijatelje Hercegovce, pjevali su svi. Za vino se nije moralo brinuti jer je podrum obitelji Markota osigurao dovoljne količine.

IMG 0789Domaćinstvo slijedećeg susreta dogovoreno je na stadionu NK Požega, a domaćini će biti Jozo Bešlić, predsjednik NK Požege i Mile Barišić, donačelnik općine Jakšić. Točan termin najavit ćemo u tjedniku Kronika tjedan dana prije ovog tradicionalnog susreta.