Ponedjeljak, 07 Listopad 2013 12:37

Vratili se sa dva pehara

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

VELIKI SPORTSKI USPJEH FORUMA SENIORA SDP –a  POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE -

ZAGREB - U povodu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, u organizaciji Foruma Seniora SDP–a Hrvatske održan je u Zagrebu 25. rujna 2013. godine drugi susret seniora u sportskim igrama: malom nogometu, pikadu i belotu.fotografija111

Seniori Požeško-slavonske županije bili su zastupljeni u tri discipline sa 16 takmičara i takmičarki. Propozicije su određivale da sudionici u malom nogometu ne smiju biti mlađi od 50 godina, dok za ostale ekipe nije bilo ograničenja. Natjecanje se održavao u Maksimiru na stadionu SD Tekstilac, a sudjelovale su  ekipe iz svih županija i grada Zagreba. Natjecatelje je pozdravio predsjednik Foruma Seniora Hrvatske profesor Duško Plečaš a natjecanje je otvorio Davor Bernardić. - Nadanja smo  polagali  u ekipu belota  jer su prošle godine isti natjecatelji osvojili 1.mjesto, no međutim , ubrzo je uslijedilo prvo razočarenje: u prvom krugu naša prva ekipa ispada iz natjecanja. Naša druga ekipa u belotu pobjeđuje u prvom krugu, a u drugom i trećem  krugu idu dalje, i u konačnici osvajaju treće mjesto – ističe Ljubo Gnjatović, voditelj sportske ekipe seniora. - Srećom, u međuvremenu, stižu nam dobre vijesti u nogometu; naša ekipa u prvom krugu pobjeđuje prošlogodišnje prvake – ekipu „ Dalmatinac“ i to rezultatom 4:3. U drugom krugu ekipa Požeško-slavonske pobjeđuje ekipu  „Vukovarac“  rez. 3:0, a u fotografijatrećem sa Zagrebom igramo 0:0. I tako je u malom nogometu ekipa Požeško-slavonske županije osvojila je 1. mjesto. Junak naše nogometne ekipe bio je Gojko Nenadović koji je obranio tri penala  i time je pobjeda u našim rukama – dodaje Gnjatović.

 - Veselju nam nije bilo kraja, a kada je pobjedu u pikadu odnijela i naša prva ekipa u sastavu: Ivanka Mirtović i Ivan Tubić, nastao je pravi urnebes od sreće i zadovoljstva svih članova 16-člane ekipe. Uz pjesmu i radost vratili smo se sa dva osvojena pehara – prvaka u našu Požegu – rekao je kapetan ekipa Vicko Njavro.