Četvrtak, 14 Studeni 2013 16:29

Atletski klub Požega izabrao novo vodstvo

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA - Nakon dugogodišnje stagnacije Atletski klub je održao izbornu skupštinu kluba na kojoj je izabrano novo vodstvo. Nakon djelomične promjene Statuta za predsjednika je izabran Damir Ludvig, a za potpredsjednika Hrvoje Jagetić. U upravnom odboru su još Hrvoje Matoković, Darijo Ledić i Kruno Pavić. U nadzornom odboru su Dinko Zima, Joco Maletić i legendarni trener Ivan Maričević koji je proglašen i počasnim predsjednikom. Ono što raduje i daje poticaj za nastavak je činjenica da su se skupštini odazvali svi pozvani i da je dobiven spoj mladosti i iskustva.

Damir Ludvig je istaknuo da je cilj ponovno pokrenuti rad s mlađim kategorijama bacača i trkača,a da bi do toga došlo plan je intenzivirati suradnju sa školama.

- Na prostoru kod Tehničke škole imamo uvjete za treniranje sprinta, skoka u dalj i bacanja kugle, a trkači će se u početku pripremati na nasipu uz Orljavu. Najveći problem je nepostojanje prostorija i atletskog stadiona te će to biti veliki zadatak za novoizabranu upravu. Planiramo promijeniti oblik održavanja tradicionalnog Panežićevog memorijala koji mora biti financijski održiv. Utrku ćemo prijaviti u kalendar cestovnih utrka, a pri tome želimo da na njoj sudjeluju trkači iz cijele Hrvatske. Moguće da ćemo organizirati i školu trčanja za zainteresirane rekreativce. Želimo što prije vratiti atletiku na mjesto koje joj pripada, jer ne zovu ju uzalud „kraljica sportova“ – istakao je novoizabrani predsjednik Damir Ludvig.