Četvrtak, 14 Studeni 2013 16:36

Pucaju na visok plasman

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

RAZGOVOR S TRENEROM RK POŽEGA, DARIOM ANIĆEM -

POŽEGA - Rukometaši Požege odlično su startali u novom prvenstvu 2. HRL sjever i tim povodom smo razgovarali s trenerom muškog rukometnog kluba Požega Dariom Anićem.

Nakon pet kola rukometaši Požege s 3 pobjede i 2 poraza nalaze se na 2. mjestu. Kako komentirate ovaj rezultat ?

- Rezultat je zadovoljavajući s obzirom da smo imali tri vrlo teška gostovanja protiv vrlo kvalitetnih momčadi. U Koprivnici smo izgubili uz dobru našu igru, a u Ivanecu kod vodeće momčadi Ivanca, mi smo trebali čak i pobijediti, no zbog raznih okolnosti izgubili smo utakmicu samo s 2 gola razlike. Na našem posljednjem gostovanju u Virovitici uzeli smo dva boda i uz dvije pobjede kod kuće nad solidnim Borovom i Ilovom, koja na gostovanjima ne igra u punom sastavu ostvarili smo očekivane pobjede i sada smo na 2. mjestu.

Pred početak priprema klub je bio u malim problemima što se tiče igračkog kadra, no čini se da je ipak stvorena respektabilna momčad?

- Da, mi smo pred početak priprema ostali bez osam igrača. Vanja Baler je otišao igrati u Tursku, Goran Bubalo se vratio u Brod, a naši mladi igrači su dijelom zbog fakulteta, a i sportskog napredovanja otišli u druge klubove. Domagoj Potnar je otišao CO Zagreb, Karlo Grgurić u Sesvete, Stjepan Đurčević u Pulu, Matej Prskalo u Slavonski Brod, dok su braća Ivan i Marko Antunović razmišljali o promjeni sredine. Ipak mi smo angažirali dva iskusna igrača Marka Didića iz Slav. Broda i Ivana Štetića i pokazalo se da smo pogodili i uz naše domaće dečke igramo dobar rukomet.

Već tradicionalno rukometni, a ne samo rukometni nego i drugi klubovi u ekipnim sportovima u gradu imaju problema kada počne akademska godina, jer igrači odlaze i slabije se trenira. Hoće li to bitno utjecati na igre rukometaša Požege i na očekivani rezultat u ovoj sezoni?

- Mi u ovom trenutku imamo 5-6 igrača koji studiraju izvan Požege i na žalost gotovo da nemamo dva igrača u istom gradu, pa je i njihovo treniranje na neki način individualno. Mislili smo da bi se mogli petkom okupiti i svi zajedno trenirati, ali do sada to još nismo uspjeli realizirati. Mi smo u pripremama uspjeli stvoriti igru s kojom smo ušli u prvenstvo i sada je samo stvar fizičke pripreme igrača, a kako oni ipak treniraju s klubovima gdje studiraju, mislim da se to neće bitno odraziti na naš plasman u ligi.    

Čini se da su i gledatelji prepoznali da Požega igra dobar rukomet i sve više ih je u dvorani Grabrik. Stvara li to određeni pritisak na vas i igrače ili je to dodatni motiv?

- Bolje popunjena dvorana Grabrik za nas je samo veći motiv, a nikako pritisak, i ja se nadam da će ih biti iz utakmice u utakmicu više. Ovim putem ih pozivam da već u subotu u 18 sati dođu u dvoranu Grabrik u što većem broju i da nas bodre u utakmici protiv Slatine.  

Što očekujete do kraja jesenskog dijela prvenstva ?

- Mi očekujemo da ćemo do kraja jesenskog dijela prvenstva zadržati drugo mjesto. Raspored utakmica je takav da realno možemo osvojiti osam bodova. Očekujem pobjede u slijedeće tri utakmice protiv Slatine u Slav. Brodu protiv Broda i kod kuće protiv Novske. Ako to ostvarimo u još tri susreta može biti svega, jer nas rezultati moraju još dodatno motivirati.

Toliko od trenera rukometaša Požege Daria Anića, koji je veliki optimist, rekli bi s pokrićem za plasman rukometaša Požege u jesenskom dijelu prvenstva u 2.HRL sjever.