Utorak, 14 Siječanj 2014 10:33

Odigrana završnica turnira mladeži

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

23. BOŽIĆNI MALONOGOMETNI TURNIR „POŽEGA 2013“ -

POŽEGA - Završnicom turnira mladeži okončan je i kompletni 23. Božićni malonogometni turnir „Požega 2013“ na kojem su sudjelovale 133 ekipe. Kroz 13 natjecateljskih dana glavnog turnira i isto toliko turnira mladeži odigrane su 233 utakmice u devet uzrasnih kategorija.

U utakmici za 3. mjesto kod zagića NK Slavija Pleternica je rezultatom 4:3 bila bolja od NK Hajduka Pakrac. Pogotke za Slaviju postigli su Borna Knezović (3) i Stjepan Bošnjak a za Hajduk strijelci su bili Darijan Kliček (2) i Florijan Škariot. Pehare i medalje za 3. i 4. mjesto zagićima je ispred Organizacijskog odbora uručio Tomislav Čabraja, dopredsjednik Požeškog sportskog saveza. U finalu zagića sastali su se Škola nogometa Batrina i NK Požega. Mladi igrači Batrine bili su bolji i zasluženo slavili rezultatom 2:0. Dvostruki strijelac bio je njihov kapetan Petar Ivančan koji je proglašen i za najboljeg igrača turnir. Njegov suigrač Matija Tomek je najbolji vratar a Borna Knezović iz NK Slavije Pleternica je najbolji strijelac sa 11 postignutih pogodaka. Pehare i medalje finalistima kao i trofeje za najboljeg strijelca, vratara i igrača uručio je Vlado Drkulec dopredsjednik Požeškog sportskog saveza.

Treće mjesto kod limača osvojili su igrači NK Kaptola koji su bili bolji od NK Požege rezultatom 2:0. Pogotke su postigli Miroslav Juranović i Mateo Ivanešić. Pehare i medalje za 3. i 4. Mjesto uručio je Vlado Drkulec, dopredsjednik Požeškog športskog saveza. U finalnoj utakmici limača NK Požega je pogotkom Nike Čuljka u 3. minuti slavila protiv NK Slavije Pleternica. Najbolji strijelac kod limača je Mateo Ivanešić (NK Kaptol) sa 13 pogodaka. Za najboljeg vratara proglašen je Domagoj Pojer (NK Požega Diskoteka The Best) dok je njegov suigrač Niko Čuljak proglašen za najboljeg igrača. Pehare i medalje najboljima uručio je Krešimir Bubak, predsjednik Nadzornog odbora Požeškog sportskog saveza.

U utakmici za treće mjesto kod početnika ŠNK Slavonija 1 je sa uvjerljivih 5:2 bila bolja od ŠK Vihora Kutjevo. Pogotke za Slavoniju postigli su Tomislav Dijaković, Jakov Janček, Ronaldo Hodak, Karlo Kuburčić i Fran Abramović dok su za Vihor strijelci bili Karlo Antunović i Matej Belaj. U finalu početnika ekipe NK Požega Caffe kod Rafe je uvjerljivo slavila protiv NK Slavije Pleternica rezultatom 6:1. Pogotke za Požegu postigli su David Sigurnjak (2), Bernard Skeledžić, Josip Dupor, Patrick Pok i Dinko Čuljak. Počasni pogodak za Slaviju postigao je Benedikt Tokić. Za najboljeg vratara proglašen je Ivan Čertik iz pobjedničke ekipe. Njegov suigrač Bernard Skeledžić je najbolji igrač a najbolji strijelac je Benedikt Tokić iz NK Slavija Pleternica sa 10 pogodaka. Isto pogodaka ima i igrač NK Hajduka Pakrac, Tvrtko Krpan ali je Tokić postigao više pogodaka u završnici. Pehare, medalje i trofeje najboljim pojedincima uručio je Vlado Drkulec, dopredsjednik PSZ.

U utakmici za treće mjesto kod pionira sastale su se dvije ekipe ŠNK Slavonije Požega. Bolja je bila ŠNK Slavonija 1 koja je slavila sa uvjerljivih 7:0 protiv ŠNK Slavonije 2. Pogotke su postigli Tomislav Soldić (3), Matej Puntarić (2), Stjepan Štetić i David Lojber. Odličnu utakmicu odigrali su finalisti pionirskog turnira u kojoj je na kraju bolja bila NK Mladost Cernik koja je sa 2:1 dobila NK Dinamo Vidovce. Pogotke za Cerničane postigli su Karlo Grgić i Dario Batalo a za Vidovčane strijelac je bio Danijel Smojvir. Najbolji strijelac turnira je Tomislav Soldić (ŠNK Slavonija 1) sa 7 postignutih pogodaka. Za najboljeg igrača proglašen je Nikola Sužnjević (NK Mladost Cernik) a najbolji vratar je njegov suigrač Luka Iveković. Pehare i medalje najboljim pionirskim ekipama i pojedincima uručio je Tomislav Čabraja, dopredsjednik PSZ.

U utakmici za 3. mjesto kod kadeta ekipa Pekara Cerovac ostvarila je uvjerljivu pobjedu rezultatom 8:3 protiv Pizzerie Joka. Pogotke za Pekaru Cerovac postigli su Marko Marić (4), Dario Subotić (3) i Josip Troha dok su strijelci za Pizzeriu Joka bili Tomislav Knezović (2) i Luka Crljen. Najzanimljiviju utakmicu završnog dana tunira odigrali su Mršić gradnja i ekipe Devedeset sedam. Iako je tijekom 30 minuta utakmice stvoreno mnoštvo prilika na obje strane utakmica je završila bez pobjednika. Kod izvođenja penala za Mršić gradnju bili su uspješni Ivan Smojvir, Tomislav Soldić i Marko Karačić a za Devedset sedmicu penal su realizirali Leo Mikić i Marko Šubara. Vratar Mršić gradnje Antun Pranjić obrani je penal Robertu Bognaru i omogućio svojim suigračima osvajanje prvog mjesta. Najbolji strijelac turnira je Marko Šubara (devedeset sedam). Za najboljeg vratara proglašen je Antun Pranjić (Mršić gradnja) a njegov suigrač Marko Karačić je najbolji igrač kadetskog turnira. Pehare i medalje najboljim kadetskim ekipama i pojedincima uručio je Tomislav Čabraja, dopredsjednik PSZ.

U utakmici za 3. mjesto kod juniora Autosprint je sa 5:2 bio bolji od SMC Pleternice. Pogotke za Autosprint postigli su Slavko Mlinarić (2), Luka Zvekić, Teo Japarić i vratar Josip Dioši dok su strijelci za SMC Pleternicu bili Antonio Soldo i Andrija Lucović.
U finalu junira Joks Cernik je dobio Zvijezde sa Slavonije Club Saloon rezultatom 2:0.
Pogotke su postigli Bruno Buturac i Matej Markanjević. Najbolji strijelac juniorskog turnira je Antonio Soldo (SMC Pleternica) sa 9 pogodaka. Za najboljeg igrača proglašen je Marko Markanjević a najbolji vratar je njegov suigrač Dominik Buturac. Pehare i medalje najboljim juniorskim ekipama i pojedincima uručio je Tomislav Čabraja, dopredsjednik PSZ.

Prije finala juniora odigrana je revijalna utakmica između dvije ekipe juniorki koje su se jedine prijavile za ženski turnir. Ekipa Srce Vatreno je bila bolja od NK Požega rezultatom 2:1.

Subota, 11. 01. 2014. - 13. dan – Finale (13 utakmica)

ZAGIĆI
Utakmica za 3. mjesto: NK Hajduk Pakrac – NK Slavija Pleternica 3:4
Finale: Škola nogometa Batrina – NK Požega 1 2:0

Najbolji strijelac: Borna Knezović (NK Slavija Pleternica) – 11 pogodaka
Najbolji vratar: Matija Tomec (Škola nogometa Batrina)
Najbolji igrač: Petar Ivančan (Škola nogometa Batrina)

LIMAČI
Utakmica za 3. mjesto: NK Kaptol – NK Požega 1 2:0
Finale: NK Slavija 2 Pleternica – NK Požega Diskoteka The Best 0:1

Najbolji strijelac: Mateo Ivanešić (NK Kaptol) – 13 pogodaka
Najbolji vratar: Domagoj Pojer (NK Požega Diskoteka The Best)
Najbolji igrač: Niko Čuljak (NK Požega Diskoteka The Best)

POČETNICI
Utakmica za 3. mjesto: ŠK Vihor Kutjevo – ŠNK Slavonija 1 2:5
Finale: NK Slavija Pleternica - NK Požega Caffe kod Rafe 1:6

Najbolji strijelac: Benedikt Tokić (NK Slavija Pleternica) – 10 pogodaka
Najbolji vratar: Ivan Čertik (NK Požega Caffe kod Rafe)
Najbolji igrač: Bernard Skeledžić (NK Požega Caffe kod Rafe)

PIONIRI
Utakmica za 3. mjesto: ŠNK Slavonija 1 – ŠNK Slavonija 2 7:0
Finale: NK Mladost Cernik – NK Dinamo Vidovci 2:1
Najbolji strijelac:Tomislav Soldić (ŠNK Slavonija 1) – 7 pogodaka
Najbolji vratar: Luka Iveković (NK Mladost Cernik)
Najbolji igrač: Nikola Sužnjević (NK Mladost Cernik)

 KADETI

Utakmica za 3. mjesto: Pizzeria Joka – Pekara Cerovac 3:8
Finale: Devedeset sedam – Mršić gradnja 0:0 (penali 2:3)

Najbolji strijelac: Marko Šubara (Devedeset sedam) – 13 pogodaka
Najbolji vratar: Antun Pranjić (Mršić gradnja)
Najbolji igrač: Marko Karačić (Mršić gradnja)

JUNIORI
Utakmica za 3. mjesto: SMC Pleternica - Autosprint 2:5
Revijalna utakmica juniorki : Srce Vatreno – NK Požega 2:1
Finale : Zvijezde sa Slavonije Club Saloon – Joks Cernik 0:2

Najbolji strijelac: Antonio Soldo (SMC Pleternica) – 9 pogodaka
Najbolji vratar: Dominik Buturac (Joks Cernik)
Najbolji igrač : Marko Markanjević (Joks Cernik)