Srijeda, 09 Travanj 2014 15:06

BK Lux na Kamenjak Rocky Trail

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

BRDSKI BICIKLIZAM - KUP HRVATSKE  -

PREMANTURA: Na Rtu Kamenjak u Premanturi održana je prva XCO utrka koja se bodovala za Kup Hrvatske u brdskom biciklizmu, koja se bodovala i kao utrka ranga UCI Class 1 za svjetski biciklistički kalendar.
Na utrci je nastupio i požeški Biciklistički klub Luks Racing team.
20140405 111122 Premantura RichtoneHDR- U jakoj međunarodnoj konkurenciji naši biciklisti su ostvarili vrijedne rezultate, koji su u ovom trenutku na početku sezone u zaostatku za elitom svjetskog biciklizma, ali da se treninzima i upornošću možemo približiti gornjem domu. Nastupio je naš novi član, Josip Mlakar, koji je ove sezone iz osječkog kluba prešao u naš požeški klub, ali utrku nije završio zbog dva kvara na biciklu. U kategoriji početnika boje našeg kluba brani mladi biciklista Mirko Budimlić koji u konkurenciji mladih biciklista iz Hrvatske i Slovenije, no zbog pada završava tek na 6. mjestu. Kod kadeta Zvonko Pedić starta odlično, ali u treći krugu dolazi do pucanja gume. Trči s biciklom, mijenjaju mu zadnji kotač, no na cilj dolazi tek šesti, a u bodovanju za Hrvatski Kup na 5. mjesto. Hvale vrijedan trud našeg bicikliste i uz kvar ipak vrlo dobro mjesto u utrci – kaže predsjednik kluba Igor Marač.
U utrci veterana Master 2 boje požeškog kluba brani Krešimir Pavičić, na vrlo teškoj i zahtjevnoj stazi vozi utrku od 4 kruga, što je ukupno dužine 16 km i utrku završava na vrlo dobrom ukupno 9. mjestu, a u bodovanju za Hrvatski Kup na 6. mjestu.
20140405 111215 Premantura RichtoneHDR- U konačnici na stazi koja je kamenita, vrlo teška i zahtjevna, sa vrlo teškim i opasnim kamenim spustovima i usponima naši biciklisti su u jakoj međunarodnoj konkurenciji pokazali volju i trud, i pokazali su da možemo u slijedećim utrkama uz više sreće, sa manje kvarova i nenadanih situacija računati i na bolje i respektabilnije rezultate – dodaje Marač.